Forum Övervikt och följdsjukdomar


Jag står inte ut med min mans övervikt!

Min man är 1,97 lång och väger 120 kg. Hans bukomfång är mer än jag vill veta. Jag har alltid varit av den åsikten att det är det inre som räknas och att utseendet är oviktigt, men jag vet inte längre. Han tränar då och då (och då tar han i så han spricker och är sen mkt stolt) men ingenting händer med vikten. Han äter bra, men för mkt. Dricker en hel del vin. Han lyssnar inte på några råd, "kan själv". Jag börjar känna mig desperat. Jag skäms över honom och det får mig att känna skuld. Hur ska jag göra?

Om du behåller dina tankar för dig själv (eller skriver dom här behöver du inte känna skuld.) Du får tänka precis vad du vill och sen behöver du inte alls stå för det. Min man drar iväg upp i vikt ibland. Men nu har han faktiskt gått ner från 114 till 89 kg. Vi får väl se om det håller i sig. Jag tror, nej vet, att du kan inte göra så mycket åt din man. Skit i honom. Tänk på din egen hälsa och låt var och en skämmas över sig själv. Han får snart diabetes om han inte redan har det och då tar läkare, dietist och diabetessköterska hand om det.


Jag tycker inte alls att du ska skita i det som "marie 123" skriver här,jag tycker istället att du ska försöka få med honom ut på tex en promenad,försök ta för vana att ni två tillsammans går ut och går en timme om dagen,när spelar ingen roll,det viktiga är att ni göra det. Om du kommer med förslaget är det kanske svårare för honom att säga nej och det är alltid trevligare att motionera tillsammans. Försök uppmuntra så mycket du kan när han är hälsosam och döm inte honom,det kommer säkerligen bara att leda till att han känner skuld och kanske äter ännu mer. Lycka till,hoppas det löser sig


Jag känner igen mig i det du skriver. Jag sa till min man rätt ut att jag var orolig för hans hälsa. Att jag vill ha kvar honom i livet länge till. Att vi ska bli gamla tillsammans. Det lyssnade han på så nu ska vi gemensamt börja motionera och äta bättre. Det kanske funkar för er med om man verkligen är öppen med hur man känner det.


tovelina tyvärr kan man inte tvinga någon att äta mindre o han inte själv vill. Se till så att han dricker mycket vatten det är väldigt viktigt


Jag tycker du ska prata med honom en gång till. Prata om hälsovinsterna med att väga mindre och framför allt vinsten vid minskat bukomfång. Att strunta i det låter inte som en bra idé i mina öron. Risken finns väl att ni lever ett var sitt liv där du tänker de tankar som redan kommit och till slut inte ens tycker om att se honom. Då är det bättre att prata om det, kan han ta emot så berätta även hur du känner inför honom även om det kommer att kännas. Lycka till önskar jag dig och din make.


Hej Tovelina! Jag vet vad du pratar om känner lika dant inför min sambo, Vikten och buk omfånget bara ökar. Och mest det sista halvåret. Det jag ser av vad han äter är ok. Men vi är inte tillsammans 24 timmar om dygnet. Jag älskar honom och vill inte se honom må dåligt när inte byxorna passar längre. Prata med honom går inte, Han blir bara arg då. Lycka till1 Jag ska i allfall inte ge upp.


Kan inte låta bli att undra över ditt inlägg ang din man. Varför är du själva med här? Har inte du övvervkt? Men det finns en lösning på ditt inbillade problem, SKILJ DIG fårn din outhärdlig fete make. Kom ihåg vi kan bara förändra oss själva, inte andra. Vafrör tror du att han dricker vin? För att han är på flykt bort från verkligheten och in i den där varma och sköna världen som finns där inne. JLG


Jag tycker verkligen INTE att du ska skilja dig!! Att en människa dricker vin behöver inte betyda att han mår dåligt tillsammans med dig!! Jag försöker ta reda på så mycket information som möjligt om min karls övervikt. Jag tänker stå vid hans sida och hjälpa till så mycket jag kan. Han skulle aldrig svika mig om jag hade problem. Försök stå kvar vid hans sida, det kanske tar tid men jag är övertygad om att ni klarar det!


Jadu är man vuxen så har man eget ansvar för sig själv men för det behöver ju inte det betyda att man inte kan påverka andra =) Ta ett snack bara och som andra skriver här, föreslå att göra saker tillsammans. Betona att det är för HANS bästa och att du är OROLIG för hans hälsa. Han måste ju personligen vilja ändra på sig för att det ska kunna ske någon förändring, om det inte blir så får du fundera över om du kan hantera det eller om du väljer att gå en annan väg. Hoppas du får din man på bättre tankar!


Sätt honom på LCHF. Män älskar den maten. Jag har kompisar som gått ned över 30 kilo och 20 kilo och själv 22 kilo utan problem. Köp Sten-Sture Skaldemans bok Ät dig ner i vikt för ca 40:- (pocket) på www.bokus.se och be din man läsa den. Då är han såld direkt eftersom man bara äter det godaste och ett glas vi till maten är inget problem heller. Promenader och annan träning kan kanske förbränna något gram, men det är kostförändringarna som ger kilon.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons