Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: hur ska man komma i gång med maten

jag vet inte hur jag ska komma i gång med att äta riktigt jag har bestämt mig för att gå ner 15kg till nästa år så jag hoppas att jag kan få lite hjälp..

Mitt tips är att du lägger ner lite tid på att lära dig matlådan här på ND. Den är kanon! Körde enligt matlådan första 4 månaderna och det gav resultat -12kg under den tiden! Numera kör jag lite på känsla efter att ha fått in rätta mängderna i "ryggmärgen" genom matlådan och det fungerar fint. Märker jag att det går utför igen kommer jag att ta en sväng med lådan igen men just nu fungerar det utan. Matlådan är lite knölig till en början men värd allt besvär. Prova!


Hej! Mina tips till dig att komma igång: 1. Kolla igenom denna sajt och dess funktioner. Matlådan är suveränt hjälpmedel. 2. läs och lär om fett,kolhydrater,fiber,kcal m.m En bra sida på internet heter Hälsosidorna.se 3.Fundera över vad du tycker om att äta och är villig att testa.Näringsinfo m.m får du på livsmedelsverkets hemsida. med detta som hjälp kan du räkna ut ditt dagliga kcal-intag m.m. 4.Testa dig fram första veckorna. 5. Laga mat så att det räcker till dagen efter lunch ja du kan kanske frysa in någon portion. Byt ut till andra grönsaker m.m. &.Ät alltid en rejäl frukost som även innehåller frukt och någon grönsak. 9. ta dig tid att planera lite när det gäller maten. 10. Köp en hushållsvåg. den hjälper dig mycket. Ja det finns säkert fler sätt att komma igång. Men detta är mina tips på hur man kan komma igång och hjälpt mig att gå ned 11 kg bara i år. Lycka till Eva


Ursäkta glömde tala om att det är jätte viktigt att dricka mycket vatten 2-3 liter om dagen. tack för mig Eva

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons