Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: hungrig!

Jag har en olidlig känsla av hunger. Det är som att den aldrig går att bota. Det enda jag tänker på är att få i mig mera mat. vad ska jag göra? ps. har enligt netdoktor ett rekorderligt BMI

Vad ligger du på för kalorimängd, och hur länge har du hållt dig på den, hur mycket lägre är den än din tidigare kalorimängd? Har du just börjat minska kalorierna kan du därför känna av hunger innan du "vant" dig. Och äter du för lite så kan det helt enkelt vara så att kroppen faktiskt är inställd på att få i sig mer mat. som du säkert vet håller proteinrik mat och mat med långsamma kolhydrater dig mätt längre, och det bästa är att äta var tredje timme.


Fett ger också bra mättnad tilsammans med protein, samt liten fettlagring eftersom insulinet (fettlagringshormonet) hålls lågt. www.lchfmat.com är min nya favorit för bra recept för hunger och blodsockerkontroll. Denna mat äter man istället 3 gånger per dag (eller när man är hungrig) istället för var tredje timme vilket kan vara skönt för en del.


Kan kanske bero på om du nyligen har börjat fundera på att ta tag i din vikt! Så är det för mej varje gång ja börjar träna och ska ta tag i d hela så blir ja ständigt hungrig. Men ja tror de beror mkt på det undermedvetna för efter ett tag lägger de sej när man inte tänker på de med motion mm längre utan de går utav ren vana.. =)


Många gånger är det dessutom rent psykiskt, bara för att man funderar över viktnedgång eller dylikt. Är man van vid att äta varje gång man känner sig hungrig måste man "bryta" tanken/känslan. Hitta något nytt du kan ägna dig åt hemma som kan sno åt sig din uppmärksamhet.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons