Forum Övervikt & följdsjukdomar


Forumtråd: Har matlådan fungerat för dig?

Jag är som sagt ny här och vill bli av med 10kgs övervikt som jag dragit på mig. Däremot känns det som att jag ska äta så himla mycket och jag har svårt att få ihop staplarna ( är väl för att man fått för sig att man ska äta lite om man vill bli av med kilon).. Ungefär 1700kcal ska jag skrapa ihop var dag, det känns som att det är mycket... Hur går det nu för er som sysslat med detta ett tag, fungerar verkligen matlådan???? Hur länge har ni hållt på med den och hur många kg har ni tappat? Tacksam för svar!

Jorå, nog funkar det allt! Det är liksom det som är tricket (och som man mer och mer ser i tidningar och så), det gäller att äta! äta rätt, ofta och göra av med kalorierna. Och man mår så bra! Man får inte svältkänslorna som slår sig på humöret, man fryser inte utan man mår toppen! Så lycka till, häng på hälsoresan med oss andra! Använd Matlådan och lär dig relationerna mellan de olika delarna som mat består av. Lär dig t ex att du behöver äta mer fibrer som håller dig mätt längre! Mitt trick är att undvika lättprodukter! Ingen smak på dessa, eller konstgjord smak. Nej ät det som smakar (västerbottensost istf magré..), men ta lite, man behöver få känna smaken, på det sättet blir man tillfredsställd ändå och inte mer kalorier går åt! Tänk tallriksmodellen för att hålla koll i lunchmatsalen...


jag har använt mig av matlådan sedan okt, men det var inte förräns i nov jag började köra på ordentligt och jag har snart nått mitt mål på -8,5kg (har 0,2kg kvar). Så ja, den funkar!:)


Får jag bara fråga er som har lyckats en sak? Hur mycket vatten dricker ni per dag? Är det kanske en del av hemligheten också för att få ut alla slaggprodukter typ. För mig funkar det inget bra alls lyckas inte få staplarna bra. För mycket fett ena dagen och för lite av något annat nästa dag. SUCK


Men det där spelar ju mindre roll från en dag till en annan - det viktiga är ju att du får i dig hyfsade staplar över en längre period, en vecka till exempel. Har man perfekta staplar varenda dag så är det ju toppen, men det är helthetsbilden som är viktig - äter jag överlag för mycket protein? Äter jag överlag för mycket fett, kolhydrater eller för lite fibrer? Kroppen har ju en lite rymligare "bank" än 1 enda dag för de allra flesta näringsämnen - annars skulle alla människor ha kronisk näringsbrist!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons