Forum Övervikt & följdsjukdomar


Förespråkar Gastric Bypass

Jag såg att någon hade frågor ang Gastric Bypass. Jag gjorde en GBP den 21 Februari i år, alltså ca 5 veckor sedan. Om någon vill fråga något så går det bra.

Hej, En fråga som många säkert undrar över. Fick du någonsin rådet att testa LCHF innan operationen? Jag frågar eftersom detta ät ett så hett ämne. Runt en halv miljon svenskar äter LCHF och det är enligt de flesta moderna studier (se Kostdoktorn) det mest effektiva sättet att gå ned i vikt kostmässigt, men ändå är vården och dietister ovilliga att ta till sig de nya rön som finns idag.


Hej ! Nej, jag fick inte rådet att prova LCHF, vad nu detta är ? Hittar det inte här. Och i vilket fall som helst så är nu operationen redan gjord så detta med LCHF är inte aktuellt, skriv ändå ett svar på vad detta är för något för lite nyfiken är jag, kunde ju ha varit något för mig.


Så det handlar i stort om att äta fett och ändå gå ner i vikt. Jag tror absolut på det faktiskt. Jag har hört om det förut men måste säga att det sällan eller aldrig blir rekomenderat. Nu vet jag ju inte om du är informerad om vad som händer med kroppen efter en GBP, men ofta, och jag tror att alla råkar ut för det någon gång som gjort en GBP. En så kallad Dumping. Detta händer när man äter för mycket fett, socker eller för fort, alltså så ska man akta sig för att inta fett, jo fett måste man ju äta för att andra organ ska må bra som hjärnan etc, men mycket lite fett. Alla som gjort denna operation reagerar naturligvis olika, den ena personen kanske inte dumpar på något, medan den andra knappt kan äta något. Jag själv kan inte äta lagad mat, lagad på smör och grädde, jag kan inte äta kaffebröd eller vanligt socker. Alltså kan jag inte äta animaliskt/Vegetabiliskt fett i de mängder som LCHF rekomenderar. Socker är ju i ju för sig inte att rekomendera enligt LCHF heller. Man kan och man måste ju äta efter vad kroppen tål om man inte ska må dåligt. Hur tänker du när du läser detta ? Och vad kan LCHF göra för mig under de förhållanden som råder nu ?


Det som förenar LCHF med en GBP är att man ska äta/dricka mycket proteinrikt


Jag sitter ju inte och pillar bort fett från till exempel Kotletter, jag äter som tidigare fast mycket mycket mindre eftersom min magsäcksficka är endast 3x3 cm. Så i stora drag följer jag nog redan LHCF metoden fast jag inte vet om det =)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons