Forum Övervikt och följdsjukdomar


Förespråkar Gastric Bypass

Jag såg att någon hade frågor ang Gastric Bypass. Jag gjorde en GBP den 21 Februari i år, alltså ca 5 veckor sedan. Om någon vill fråga något så går det bra.

Hej, En fråga som många säkert undrar över. Fick du någonsin rådet att testa LCHF innan operationen? Jag frågar eftersom detta ät ett så hett ämne. Runt en halv miljon svenskar äter LCHF och det är enligt de flesta moderna studier (se Kostdoktorn) det mest effektiva sättet att gå ned i vikt kostmässigt, men ändå är vården och dietister ovilliga att ta till sig de nya rön som finns idag.


Hej ! Nej, jag fick inte rådet att prova LCHF, vad nu detta är ? Hittar det inte här. Och i vilket fall som helst så är nu operationen redan gjord så detta med LCHF är inte aktuellt, skriv ändå ett svar på vad detta är för något för lite nyfiken är jag, kunde ju ha varit något för mig.


LCHF är fortfarande aktuellt för dig kan jag tänka mig. När man inte kan äta så stora portioner så blir innehållet i maten desto viktigare (för att få i sig så mycket näring och energi som behövs). Man tjänar inget på att fylla det lilla man kan med näringsfattig mat. Då är LCHF istället väldigt näringsrik och naturlig mat. Vad är LCHF? Läs gärna lite här (samt nybörjarsidan, som du hittar till höger) http://www.kostdoktorn.se/ För alla måste jag ändå rekommendera boken Matrevolutionen. Ha det bra så hörs vi mer:-) Wille


Så det handlar i stort om att äta fett och ändå gå ner i vikt. Jag tror absolut på det faktiskt. Jag har hört om det förut men måste säga att det sällan eller aldrig blir rekomenderat. Nu vet jag ju inte om du är informerad om vad som händer med kroppen efter en GBP, men ofta, och jag tror att alla råkar ut för det någon gång som gjort en GBP. En så kallad Dumping. Detta händer när man äter för mycket fett, socker eller för fort, alltså så ska man akta sig för att inta fett, jo fett måste man ju äta för att andra organ ska må bra som hjärnan etc, men mycket lite fett. Alla som gjort denna operation reagerar naturligvis olika, den ena personen kanske inte dumpar på något, medan den andra knappt kan äta något. Jag själv kan inte äta lagad mat, lagad på smör och grädde, jag kan inte äta kaffebröd eller vanligt socker. Alltså kan jag inte äta animaliskt/Vegetabiliskt fett i de mängder som LCHF rekomenderar. Socker är ju i ju för sig inte att rekomendera enligt LCHF heller. Man kan och man måste ju äta efter vad kroppen tål om man inte ska må dåligt. Hur tänker du när du läser detta ? Och vad kan LCHF göra för mig under de förhållanden som råder nu ?


Det som förenar LCHF med en GBP är att man ska äta/dricka mycket proteinrikt


Jag tänkte ungefär som du. Att äta huvuddelen från proteinkällorna och det fett man äter blir det som naturligt följer med dessa. Är det lax och makrill så får man ju det på köpet. Är det kyckling så kan man äta lite skinn och är det en köttbit så behöver man inte skära bort en massa fett. När det gäller LCHF så brukar man ju förutom detta fett även tillföra fett som ersättning för den energi man inte äter i form av pasta, potatis mm. Det behöver man absolut inte efter en GBP, dels pga av det du nämner om dumpning men också eftersom du ju ändå har denna energi lagrad i form av kroppsfett. Men vad som händer när man "blivit smal" och inte har så mycket kroppsfett att ta av vet jag inte? Man måste ju sluta gå ned i vikt (ta av lagren) och förmodligen kommer man ju att behöva runt 2000 kalorier för att leva livet på "fullfart". Nu tänker jag på den här stackars tjejen på tv4 som inte alls verkade få i sig allt som hennes kropp behöver. Hon på bilden här: http://www.kostdoktorn.se/kalla-fakta-om-fetmaoperationer Jag tror att man måste få reda på hur näringsrik den animaliska maten är jämfört med mycket annat (som vi tror är nyttigt). Att dom viktigaste vitaminerna och mineralerna för ett välmående finns där. Här ett bra diagram för dig. Kollar man noga på staplarna så ser man att det ofta är över 10 gånger mer nyttigheter i denna mat. http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/frukt-och-naring Ha det bra:-) Wille


En sak till, så att ingen misuppfattar vad LCHF är. LCHF är normalprotein (inte högprotein), men lågkolhydrat-högfett. Dom flesta som äter LCHF äter dom rekommenderade proteinmängderna på 0,8-1,25 gram protein per kilo önskevikt. Jag brukar ligga lite för lågt i proteinintag när jag kollar på www.minmat.net, men inser nu hur lågt jag måste legat innan lchf. Ibland levde man ju på pasta och tomatsås och hårdmackor-) . Inte undra på att man var onödigt hungrig/godissugen allför ofta. Mvh Wille


Jag sitter ju inte och pillar bort fett från till exempel Kotletter, jag äter som tidigare fast mycket mycket mindre eftersom min magsäcksficka är endast 3x3 cm. Så i stora drag följer jag nog redan LHCF metoden fast jag inte vet om det =)

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons