Forum Övervikt och följdsjukdomar


bra motion för överviktiga?

Hej. Jag undrar vilken motion som är bäst för överviktiga. Jag vill gå ner i vikt, men vet inte hur jag ska göra det..?

Jag tycker att simning är bäst för mig iaf. mjuk för leder å hjärtat får pumpa på:-)


Promenader det är toppen=). Det går att öka vart efter i hur hårt man vill gå ut. /Kramiz


Ju fler muskelgrupper du använder vid ditt träningstillfäller testo bättre förbränning får du. (Det är därför styrketräning är toppen) Cykling är inte heller så dumt. Bra att börja enkelt och det enkla är ofta det bästa och det där med varadgspromenader är en underskattad motion som är lätt att ta till. Bättre att börja med att röra sig lite mer varje dag än att sätta igång och superträna lite då och då. Lättare att man tröttnar då också. Lycka till med (vardags) motionen! ) Xmia


Har du inte några andra krämpor så kan du göra vad du tycker är kul. Jag skulle tycka att boxningsträngsmotion vore jätte kul men tyvärr där sätter min psoriasisatris stopp.. så jag håller mig till min cyckel + att jag tänkt att ta mig ner till ett gym för att cyckla - blir jag trött eller så kan jag ju alltid vila är min tanke. Simning är aldrig fel - din kropp blir lättare att rör på i vattnet. Funderat på vatten gympa? Finns ju olika syrka på den - börja med den lättaste och arbeta dig upp. Ta med dig en eller flera vänner å gör det till eran eftermiddag/kväll 1-2 ggr i veckan. Köp ett terminskort i badhuset, bada simma hur mycke du vill om den möjligheten finns . Det finns ju badhus som öppnar redan på morronen. Ett dopp på G till jobbet? Brukar inte vara så många människor där då. Lugnt och stillsam start på dagen.... ERB Det är inte lätt att komma igång.


Tack för alla svaren =) Ska fundera på att börja simma och ta med mig några polare och samma sak gäller promenadne.


Hej, precis som de andra så tyckerjag att att promenader och simning är toppen. Måste också tipsa om hemträningsdvder som finns att köpa på nätet! Yoga och pilates är tex jättekul och bra för kroppen. Sen kan man med fördel cykla när man ska någonstans, om man inte bor långt ute på landet då såklart. Jag har ett hopprep jag hoppar med ibland också, det är enkelt och bra. När man har fått upp konditionen lite kan man jogga, men då behöver man bra skor så att man inte sliter ut knäna. Gör det du tycker är kul, för det är det som blir av. kram!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons