Forum Övervikt & följdsjukdomar


Behöver hjälp att komma igång.

Jag har försökt gå ner i vikt i kanske 8 år nu, och nu ska jag ta studenten i vår och vill verkligen inte vara den fetaste på balen, hjälp mig hur ska jag göra? Jag har tidigare provat nutrilett intensive och gick då ner 13 kg, men gick upp det med råge efteråt, så nu känns det mest meningslöst att börja om med allt igen, någon som sitter i samma sits och vill hjälpas åt?

Använd matlådan här, och inga pulver! Hitta någon motionsform du gillar - cykla, långpromenader, dansa, träningsvideor (eller youtubes), styrketräning, yoga, spinning, etc etc. Man måste inte gilla all träning, men det är bra om du hittar EN grej du kan tänka dig. Skriv mat- och träningsdagbok om dina tankar runt kropp, ätande och motion. Förbered dig på att det kommer att ta tid, och ta ett halvkilo i taget. Läs dagböckerna här för tips och pepp, alla är ju i samma situation.


Hej, jag tror det handlar enbart o plus och minus i kalorier. på lång sikt, kroppen protesterar och gör inte som vi vill ibland. Det krävs ett stort tålamod. Ge inte upp även om det inte blir resultat på 1 vecka. 5 veckor eller kanske på 4 månader. Så fuska aldrig. Att lyckas en bit i taget , ger så mycket mer på vägen, bättre självförtroende, bättre hälsa, ringar på vattnet, orkar mer och mer och mer... Att inte vara "lat". Gör något annat än stoppa i munnen. Myskvällar behöver inte vara mat. Unna sig något behöver inte vara något att toppa i sig, bryt gamla mönster, för alltid. Det är spännande...då händer det saker på andra ställen i livet också. Otroligt men sant...jag vet! Tänk i nya banor, 1 månad..2 månader....3 månader...4 månader... Det går bra!! Lycka, lycka till!


Det är inte så enkelt att bara börja äta rätt och motionera....


Jag håller med, jag nästan förstod liksom att det var det som krävdes, jag är ju inte dum. Det är ju just på det planet jag är dålig. Dock har jag nu införskaffat mig en stegräknare, och cyklar på motionscykel varje dag, och har helt slutat äta godis och dricka läsk, är alltid en bra början tycker jag.


Skippa Nutrilett om du har bara ca 10 kg at gå ner.jag tror Nutrilett är på bra vid så kallade platåer.Jag har ändrat kostvanor under 3 mån.Inget bröd mer än til lö-sö.Försiktig med ris och pasta.Dagen innan kokt potatis.Ha alltid reservplan,när suget sätter in.ha ngt som är ofarligt tex en förkokt potats med kaviar o rödlök ja hitta på ngt som mättar.Har gått ner 12 kg.Kram


Hej! Vad sägs om att lägga till varandra som vänner här och sen hjälpas åt, typ peppa varandra, prata om motion m.m. Det vore kul, känner igen mig. Har också velat gå ner i vikt och haft motgångar.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons