Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Förändrad tarmflora av jojo-bantning

Denna förändring i tarmens bakterieflora bidrog till att mössen i studien snabbare gick upp i vikt.

Carro webb ljusare
Publicerad den: 2016-11-28

Annons

Genom att studera mössens tarmflora efter en lyckad viktminskning kunde forskarna se en förändring i tarmfloran, vilket bidrog till att mössen snabbare gick upp i vikt.

I framtiden hoppas forskarna att det blir möjligt att reglera tarmfloran och på så sätt få en långvarig och mer stabil vikthantering. Samtidigt krävs vidare studier för att kunna koppla resultatet till människan.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar 2016-11-28 14:15 (7 år sen)

    I Tyskland bedöms det att 65% av invånarna har en felaktig mikroflora som medför att man omvandlar till fett istället för till näring. Det påverkar också såväl kolesterol som diabetes utveckling.
    Efter antibiotika är det extra svårt att återfå normal bakterieflora.
    Det finns överlägsna bevis för att om man avgiftar och återställer majoriteten av de goda bakterierna senast bevisats av fekalietransplantationer där man sprutar in avföring från en frisk individ till de som har svåra problem, normailiseras floran och störningarna upphör.
    PREBIOTIKA gör precis detta. Det finns supernäríng åt de goda bakterierna i form av koncentrat av inulin med fruktooligosackarider som i sin helhet blir supernäríng åt de goda bakterierna.
    Det heter Topinulin aktiv, och ges i många länder istället för bl.a. transplantationer och mot samtliga andra störningar i tarmen.
    Här får ni en bipacksedel så kan ni läsa mera:

    http://www.aktivsyn.se/bp_topinulin.html

    Hittade också referenser från användare:

    http://www.aktivsyn.se/referenser.html

    Avgiftar och återställer tarmfloran helt naturligt. När de goda bakterierna tillväxer, trängs de som avger skadliga ämnen ut.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.