Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Fler kalorier i fettsnåla produkter

Fettsnåla produkter är inte alltid nyttigare och mer kalorisnåla.
Annons

I en studie jämfördes produkter som marknadsförs som fettsnåla med motsvarande produkt från samma tillverkare. Produkterna fanns på brittiska stormarknader. Det visade sig att en av tio fettsnåla varor innehöll samma mängd eller fler kalorier än originalet. I de flesta fall berodde det på tillsatt socker.

Av 62 granskade produkter innehöll 40 procent av de fettsnåla produkterna mer socker, och en innehöll till och med mer fett än originalet.

Brukar du jämföra produkter och läsa innehållsförteckningen? Hur hittar man fällorna? Kommentera artikeln direkt här nedan.

Annons
Annons

 

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-06-7 14:00 (10 år sen)

    klart man måste kolla kolhydrater två st är ungefär detsamma som 1 fett.
    ett sätt att sänka är gör om laktos till sötare socker med enzymer vid paketets sidor ex. sötare produkt samma energi som från början , tillsätta socker nej inte alls / eller på samma sätt.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.