Fråga doktorn

Fråga   Vikt & kost

Vin i maten

Vinslattarna som blir över häller jag i en petflaska och förvarar i frysen, bara att ta fram och skaka ut så mycket man vill ha.
Nu till frågan hur mycket energi innehåller vin som kokat? Alkoholen försvinner vid kokning.

Svar:

Bra tips vad man kan göra med vinslattar! Det stämmer att alkoholen försvinner vid kokning och kaloriinnehållet minskar. Exempel 1 dl rödvin innehåller 10 g alkohol och 0,8 g kolhydrat vilket ger 72 kal. Efter kokning kvarstår endast kolhydrater och kaloriinnehållet blir 3 kcal per dl rödvin. Vin är alltså ett bra sätt att smaksätta mat utan att det bidrar med onödiga kalorier.

Vänliga hälsningar

Viveca Annell
Dietist Netdoktor Övervikt

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad
MAGSÄCKSPROBLEM

2014-08-13 | 11:06

av Sofia Antonsson

Komplikation efter diafragmabråcksoperation.

2012-09-11 | 13:25

av Jacob Freedman

Gastic Bypass

2012-06-17 | 17:12

av Jacob Freedman

Gastric bypass

2012-05-10 | 19:04

av Jacob Freedman

Strålskadad tarm

2011-07-31 | 13:22

av Mona Hallin

kan inte gå ner mer i vikt

2011-07-8 | 21:58

av Mona Hallin

Ung och matmissbrukare

2011-05-8 | 19:16

av Viveca Annell

Kan man kräkas om man är GBP-opererad?

2011-05-19 | 10:03

av Jacob Freedman

Gastric Bypass och Vitaminer

2011-03-29 | 22:25

av Mona Hallin

Problem med viktnedgång efter graviditet.

2011-03-2 | 21:48

av Viveca Annell

Magmunsbråck

2011-03-11 | 12:16

av Jacob Freedman

Gått ner 12 kilo men hur fortsätter jag?

2011-02-15 | 21:34

av Mona Hallin

Reflux och övriga skador på organen

2011-01-5 | 12:00

av Jacob Freedman

Övervikt -Gastric Bypass

2011-01-6 | 20:28

av Jacob Freedman

Behandlingshem för övervikt?

2010-10-14 | 16:32

av Mona Hallin


Annons
Annons
Annons
Annons