Fråga doktorn

Fråga   Vikt & kost

Vin i maten

Vinslattarna som blir över häller jag i en petflaska och förvarar i frysen, bara att ta fram och skaka ut så mycket man vill ha.
Nu till frågan hur mycket energi innehåller vin som kokat? Alkoholen försvinner vid kokning.

Svar:

Bra tips vad man kan göra med vinslattar! Det stämmer att alkoholen försvinner vid kokning och kaloriinnehållet minskar. Exempel 1 dl rödvin innehåller 10 g alkohol och 0,8 g kolhydrat vilket ger 72 kal. Efter kokning kvarstår endast kolhydrater och kaloriinnehållet blir 3 kcal per dl rödvin. Vin är alltså ett bra sätt att smaksätta mat utan att det bidrar med onödiga kalorier.

Vänliga hälsningar

Viveca Annell
Dietist Netdoktor Övervikt

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad
MAGSÄCKSPROBLEM

2014-08-13 | 11:06

av Sofia Antonsson

Strålskadad tarm

2011-07-31 | 13:22

av Mona Hallin

kan inte gå ner mer i vikt

2011-07-8 | 21:58

av Mona Hallin

Ung och matmissbrukare

2011-05-8 | 19:16

av Viveca Annell

Gastric Bypass och Vitaminer

2011-03-29 | 22:25

av Mona Hallin

Problem med viktnedgång efter graviditet.

2011-03-2 | 21:48

av Viveca Annell

Gått ner 12 kilo men hur fortsätter jag?

2011-02-15 | 21:34

av Mona Hallin

Övervikt -Gastric Bypass

2011-01-6 | 20:28

av Jacob Freedman

Behandlingshem för övervikt?

2010-10-14 | 16:32

av Mona Hallin

Vill gå ner i vikt men lyckas inte.....

2010-09-21 | 08:11

av Viveca Annell

Hålla vikten efter diet.

2010-08-18 | 14:53

av Mona Hallin

viktminskning och Hypotyreos

2010-07-27 | 10:38

av Viveca Annell

Äter inte grönskaer

2010-06-21 | 21:12

av Mona Hallin

Matberoende

2010-05-4 | 12:22

av Mona Hallin

Viktminskning - Metoder

2010-04-20 | 16:58

av Viveca Annell


Annons
Annons
Annons
Annons