Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Det händer i kroppen när vi äter socker

Vad händer egentligen i våra kroppar när vi äter socker? Här förklarar Kerstin Brismar, professor och specialist i endokrinologi vid Karolinska institutet.


Publicerad den: 2018-11-16

Annons

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
 • Avatar Tidigare användare 2019-09-9 16:46 (5 år sen)

  Som diabetes professor måste man ändå känna till de senaste forskningsrönen i nutrition och det kan inte Kerstin Brisman. Hon har samma argument som var gångbara för40 år sedan.

 • Avatar Tidigare användare 2019-09-9 15:11 (5 år sen)

  Varför denna skrämselpropaganda . Visst socker ska man inte äta mycket av. Men diabetes får man inte av att äta socker, det är andra faktorer.
  Jag blir arg över detta. Jag hade syster diabetes typ 1 inte fick hon det p g a sockerätande i min familj åt vi inte mycket sötsaker, men diabetes finns på mors sida i generna. Blir ledsen över all inkompetens vad gäller denna sjukdom. Forskning behövs

 • Avatar Tidigare användare 2019-07-1 10:25 (5 år sen)

  Men skulle affärerna sluta sälja söt saker ja då blir det ju lättare för folk att sluta med sötsaker då men så länge som affärerna säljer såna produkter som folk helst inte ska äta utav så är ju svårare att vilja motstå. Så okej om folk slutar köpa sötsaker då kanske butikerna skulle sluta sälja förhoppningsvis????


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.