Tack, din e-post har sparats!
Tack, din e-post har sparats!

 

Vad vet du om spridd bröstcancer?

Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor, både i Sverige och globalt. Varje år diagnostiseras cirka 9000 nya bröstcancerfall i Sverige, varav omkring en procent är män. Det innebär att närmare var tionde kvinna i Sverige drabbas av bröstcancer någon gång under sin livstid. 

Majoriteten av dessa patienter botas från sin cancer med hjälp av operation, eventuellt med tillägg av strålbehandling och/eller någon form av medicinsk behandling.

Men varje år drabbas omkring 1500 kvinnor i Sverige av spridd bröstcancer, vilket innebär att cancersjukdomen spridit sig utanför bröstet och lymfkörtlarna i armhålan. Spridd bröstcancer anses i de allra flesta fall inte gå att bota, utan istället ges tumörbromsande behandling för att hålla sjukdomen i schack. Uppskattningsvis finns det cirka 5500 kvinnor i Sverige som lever med spridd bröstcancer.

I den här utbildningen får du lära dig mer om just spridd bröstcancer (metastaserad bröstcancer).

Ange vad som stämmer för dig:


Netdoktor har utformat allt innehåll och ansvarar för alla delar i utbildningen. Samtliga texter är granskade av medicine doktor Maria Ekholm, överläkare på onkologkliniken i Jönköping. Utbildningen om spridd bröstcancer är gjord av Netdoktor i samarbete med Pfizer AB. Copyright Bonnier Healthcare AB 2020.

 

 

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.