Vad vet du om spridd bröstcancer?


Bröstcancer är den vanligaste cancersjukdomen hos kvinnor, både i Sverige och globalt. Varje år diagnostiseras cirka 9000 nya bröstcancerfall i Sverige, varav omkring en procent är män. Det innebär att närmare var tionde kvinna i Sverige drabbas av bröstcancer någon gång under sin livstid. 

Majoriteten av dessa patienter botas från sin cancer med hjälp av operation, eventuellt med tillägg av strålbehandling och/eller någon form av medicinsk behandling.

Men varje år drabbas omkring 1500 kvinnor i Sverige av spridd bröstcancer, vilket innebär att cancersjukdomen spridit sig utanför bröstet och lymfkörtlarna i armhålan. Spridd bröstcancer anses i de allra flesta fall inte gå att bota, utan istället ges tumörbromsande behandling för att hålla sjukdomen i schack. Uppskattningsvis finns det cirka 5500 kvinnor i Sverige som lever med spridd bröstcancer.

I den här utbildningen får du lära dig mer om just spridd bröstcancer (metastaserad bröstcancer).

 


Netdoktor har utformat allt innehåll och ansvarar för alla delar i utbildningen. Samtliga texter är granskade av medicine doktor Maria Ekholm, överläkare på onkologkliniken i Jönköping. Utbildningen om spridd bröstcancer är gjord av Netdoktor i samarbete med Pfizer AB. PP-IBR-SWE-0371, Sept 2020. Copyright Bonnier Healthcare Sweden AB 2020.

Vill du få e-post när vi publicerar något nytt inom området bröstcancer?

Genom att klicka på ”Skicka” bekräftar jag att jag har tagit del av Netdoktors personuppgiftspolicy. Jag kan när som helst återkalla mitt samtycke för framtida behandlingar. En återkallelse påverkar inte lagligheten av den behandling som grundat sig på mitt samtycke innan detta återkallades.

Tipsa en vän om utbildningen!