Fråga doktorn

Fråga   Reumatism

Led- och muskelvärk

Jag har sedan c:a 6 år tillbaka led- och muskelvärk. Det började i höger handled och vid höger tumbas. Detta har genom åren bara eskalerat, så i dagsläget har jag ont från och till i samtliga leder i kroppen och får även muskelinflammation i anslutning till den drabbade leden . Värst drabbat är smålederna (fingrar och tår). Jag är också alltid extremt trött och har väldigt lite ork att göra något, måste vila ofta. Jag har försökt att få detta utrett av någon läkare men utan resultat. Jag får bara svaret att det är något jag får acceptera och leva med. Nu är jag trött på detta kan ni svara på vad det kan vara, om det är någon form av reumatism eller vad det är?

Svar:

Symtom med ledvärk i fingrarna, trötthet är helt klart observandum och det är viktigt att dina leder undersöks, och att du får en allmän läkarundersökning och bedömning där man utesluter reumatisk sjukdom inklusive, och speciellt, ledgångsreumatism.

Man bör förutom kroppsundersökning och noggrann sjukhistoria kontrollera lab prover vad gäller inflammation och även reumatiska prover som anti-CCP. Vidare kan man röntga lederna i fingrarna för att se om det finns ledskador. men först som sagt en noggrann vanlig läkarbedömning av en läkare bevandrad inom reumatologi.

Besvarade frågor under chatten

Fråga Besvarad

Annons
Annons
Annons
Annons