Forum Reumatism


Forumtråd: Muskelrematism

Hej!
Fick diagnosen muskelrematism i förra veckan. Efter att har haft en smygande stelhet i vissa muskelgrupper. Men det som verkligen utlöste det hela som jag tror är ryggproblem i ca en månad. Med ländryggsstelhet eller om det var början. På sjukdomen. ryggstelheten har gått över och det fortsatte med stelhet och ont i knveck, lår och axelpartiet. Mest i knäveck som jag inte till slut kunde gå. Förhöjd sänka som bara steg. influensaliknande symtom. Efter många blodprovstagningar  som visade på inflammation. Fick jag kortison på prov 20 mg/dag. Under bara några timmar försvann stelheten och även influensasymtomen. Är det någon som vill dela med sig av sina egna erfarenheter av muskelremuatism som jag inte hört så mycket av. Hoppas detta håller sig nu med kortisonet så  det inte kommer tillbaka.Har haft mycket nattliga svettningar  som  kom tillsammans med övriga symtom. Är det någon som haft det?

Jag har tyvärr inga erfarenheter av det alls. Men är mer nyfiken om hur du fick diagnosen muskelreumatism. Hur yttrar sig din värk i låren? Hoppas att någon annan kan svara på dina övriga frågor


Hej. Fick diagnosen muskelreumatism  för flera år sedan pga flera veckors värk och stelhet i muskler och leder samt en hög sänka. Ställdes på kortison som hjälpte snabbt och dosen minskades efter hand.
Har dock flera gånger försökt sluta helt med kortison men får då genast tillbaka värken som är generell i hela kroppen. Håller mig nu på så liten dos som möjligt - 2,5 mg x 2 - och får leva med stelhet och värk i hela kroppen, mest på morgonen.
Känner dem som kunnat sluta helt med kortison och är helt besvärsfria, tyvärr tillhör jag inte dem.
Kortison ger ju biverkningar bl a i form av urkalkning av skelettet, så det är bra att få en bentäthetsmätning.


Hej!
Jag blev stel och fick kraftig värk i låren, axel-och höftpartiet för snart 6 år sedan. Med hög sänka fick jag diagnosen muskelreumatism. Har sedan dess ätit kortison, kalktabletter och veckotablett mot benskörhet. Jag har trappat ner kortisondosen med jämna mellanrum men när jag har försökt på riktigt låg dos eller helt utan kortison har värken varje gång kommit tillbaka. Vid varje ändring av dosen blir jag jättetrött och förbi i 2-3 veckor. Jag börjar tappa tron på att jag ska kunna klara mig utan kortisonet, men vill ju att det ska lyckas till slut.
Önskar er lycka till! 


Har fått samma diagnos, polymyalgi heter det. Jag har andra sjukdomar sen tidigare som blivit sämre! Så fort jag trappar ned dosen så blir smärtan svidande, outhärdlig. Har även trokanterit och dålig rygg, har träningsprogram från sjukgymnast, har provat allt, men någon bot finns inte i sikte. Kortison ges alltid vid denn sjukdom. Jag äter även värktabletter ibland. Detta har tagit ner livskvaliteten enormt mycket. Det tar ju även på psyket. Kortison medför många biverkningar. Hunger, svullnad, viktuppgång, benskörhet m.m. Men vad är alernativet? Någon som vet?


Har fått diagnosen polymyalgi. Min sänka var normal. I övrigt stämde diagnosen. Stelhet i rygg och armmuskler och främst i mina höfter en brinnande värk nattetid. Då jag vaknade badande i svett med högpuls och förhöjt blodtryck. Kortison hjälpte direkt. 10 mg som jag nu försöker trappa ned men då svettas jag mer än normalt och hjärtat slår extra hårt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons