Forum Reumatism


Letat egna svar och hittade hit..

Jag har sedan 10 år varit mycket infektionskänslig, värk och utslag tillhör vardagen. Extremt trött jämt. Har fått diagnos depresstion och utbränd flertalet gånger, men känner att det som är jobbigast är att jag är ständigt trött och orkeslös, ont i kroppen och utslag i omgångar. Till följd av detta har jag såklart blivit utbränd och deppremerad. Nu hittade jag information och reumatiska sjukdomar som verkar passa in ganska bra på den sjukdomsbild jag har. Vet inte var jag ska börja, var hittar jag rätt hjälp? Mina husläkare har lagt all tyngd vid utbrändhet och remmiterat till psykologin. Inget har hjälpt.. Hur går jag till väga?

Gå tillbaka till din husläkare och fokusera på din värk i kroppen och se vad det leder till... du kan ju även fråga om utslagen. Tyvärr tar det sin tid inom sjukvården, inte säkert det händer nåt direkt. Du får återkomma till läkaren flera gånger när du har ont, om och om igen. Till slut måste han ju ge nån smärtdiagnos.


Har liknande erfaranhet. Har varit trött, deppig, eksem, värk under flera års tid. Var sjukskriven för utmattning vid två tillfällen. Men sökte nu särskilt för rygg/höftvärk. Fick reda på att jag har sakroilit, troligen bechterews. Reumatism ger ökad inflammation vilken gör en trött och deppig! Inte konstigt att man då lätt blir utbränd, särskilt om man vill vara duktig och tror att man är frisk och borde orka som alla andra. Kräv blodprover bla. den som visar om du har inflammatorisk process på gång. Har blivit väldigt mycket bättre med mitt eksem då jag uteslöt tillsatsämnen i maten, särskilt glutamat och färgämnen. Sedan blev jag ännu bättre när jag äter mjölk och glutenfritt. Kanske ska du gå till naturterapeut och se om du har överkänslighet mot livsmedel? Det hjälpte mig. Har börjat äta natuläkemedel för min sjukdom. Vill se om jag kan lippa läkemedel. Basgörande kostttillskott, msm och gurkmeja sägs vara bra. Får se, testar nu.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons