Forum Reumatism


Forumtråd: 27 och reumatism?!

Jag har jämt och ständigt värk och jag har gått till läkare med det som skickade remiss till läkare. Värken kommer periodvis och är molande, känns i leder och jag känner mig sjuk. Värktabletter kan hjälpa men inte alltid.. då vill jag bara slå sönder mig själv.... låter tokigt men det är så. Jag har haft såhär under ett par år. Mamma har under dessa år sagt till mig att jag säkert har reumatism som hon har. Hon fick sin också i unga år (20 år var hon). Jag vet inte.. känns som om man skulle vara en hypkondriker om man gick dit nu.. så tidigt.. vad tycker du?

Hej irina! Jag tycker absolut att du ska ta kontakt med din husläkare! Efter som att din mamma har reumatiskt så kan sannorlikeheten vara stor att även du har det! Tycker inte att du ska vänta förlänge!!! Vet av egen erfarenhet! Lycka till! Kram faster mari


Ja, ok. =) det är bra att höra av andra än mamma. Man går ju ogärna till läkaren:)


Hej du! Jag håller med föregående svarare, självklart ska du gå till doktorn. själv har jag sökt till och från i åratal för mina besvär och had i yngre år svårt att få gehör för dem, många gånger bortförklaringar av olika okunniga läkare, så´na finns också tyvärr, men till slut så går det ju inte att bortförklara när det börjar synas på en på olika sätt att det faktist äääär något. Fortafarande har jag ingen annan diagnos än att det är reumatiskt, men nu har jag i alla fall en behandling som hjälper något. Kämpa på och Lycka till. och som sagt, sök vård i tid! Kram på dig! P.


Jag håller med de andra att du borde söka läkare. Jag fick RA när jag var 26, så man kan få det tidigt. I bland kan det dock ta tid innan den visar sig så mycket att det går att ställa en diagnos. Jag hade symtom flera år innan, men uppfyllde inte alla kriterier. Jag har gått hos samma doktor (jättebra doktor) hela tiden och vi har liksom väntat in sjukdomen. Vid femte besöket konstaterades att jag hade RA.


Givetvis ska du söka hjälp, tycker inte att 27 är så tidigt faktiskt. Känner de som fått det redan som barn. Mina problem startade i tonåren, fick diagnos för ca 1 år sen (29 år). Sök och se tilla tt du får komma till reumatolog för utredning.


Jag tycker defintivit att du ska söka för ledvärken. Jag tjatar på min 54 årige far förtillfället. Jag känner igen mina symptom i honom, men envis som han är så vägrar han. Men hjälp finns att få. Och om det är så att du har reumatism, så är det bra att sätta in behandling så fort som möjligt. Jag håller tummarna för dig. Skriv gärna och berätta hur det gått. Kramar // Michaela

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons