Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Semestern ger beslutsångest

Annons

Trots att sommaren kan kännas långt&nbspfram i tiden har det ändå för många av oss blivit dags för att planera sommarsemester, och det kan leda till stor beslutsångest. Inför semesterplaneringen finns det många faktorer att ta hänsyn till, menar psykologen Eva Rusz.
– ”Har jag gjort rätt väl och tänk om det inte blir som jag har tänkt mig”. I våra nya moderna familjesystem med sambos, särbos och plastfamiljer så kan det bli som en dominoeffekt. Om man har bestämt sig gör någonting och någon av de här parterna inte vill hålla fast vid den planen. Det sätter ju ganska många andra i sjön, säger Eva Rusz till Rapport.

Ytterligare en faktor som skapar en viss inre stress och oro är huruvida vädret kommer bli bra eller inte, vilket gör det svårt att fatta beslut när man ska ta sin semester.
– Det här med vädret är ganska ångestladdat för de flesta av oss i Skandinavien. Någonstans drömmer vi att vi bor på Rivieran men oftast befinner vi oss vid Nordpolen, just när vi prickat in semester, säger psykologen Eva Rusz.

Vill du lära dig mer? Prenumerera på våra utskick

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Annons