Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Ecstasy kan lindra posttraumatisk stress


Publicerad den: 2008-11-19

Annons

En amerikansk studie visar att drogen ecstasy kan hjälpa vid posttraumatisk stress. – Stämmer resultaten så är det helfestligt, säger Elias Eriksson, professor i farmakologi vid Göteborgs universitet. Då det var en liten studie med bara 21 patienter krävs mer forskning innan slutsatserna kan säkerställas. Ecstacy, som är förbjuden i Sverige, är kraftfull och påverkar signalämnen i hjärnan som är viktiga för att styra vårt beteende. Personer som har utsatts för något dramatiskt som krig eller våld kan drabbas av porttraumatisk stress.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2015-08-28 16:02 (9 år sen)

    Ecstacy har alltid gjort mig sämre i långa loppet. Klart, när du tagit tabletten älskar du livet och allt och alla, men efteråt mår man skit. Så jag undrar hur detta är "upptäckt", för jag köper det inte.


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.

Annons