Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Elev fick inte hjälp – begick självmord

Annons

Någon gång mellan den 5 och 6 maj i år begick en elev självmord på Ljungbackens behandlingshem i Uddevalla. Eleven hade tidigare bett om att få komma i kontakt med psykiatrin men ett team från BUP bedömde att eleven inte behövde ytterligare vård. Även personalen på behandlingshemmet var i kontakt med psykiatrin den 5 maj, men psykakuten lät då meddela att de inte kunde ta emot eleven, utan istället fick eleven en inbokad tid dagen efter.&nbsp

Statens Institutionsstyrelse har nu anmält händelsen till Socialstyrelsen. Och enligt anmälan var eleven till en början nöjd med den inbokade tiden&nbspmen&nbspsenare samma kväll ville eleven ändå ha kontakt med psykiatrin, men då beslutade BUP:s team avdelning på Ljungbacken att eleven inte behövde träffa någon läkare. Enligt anmälan, som är gjort enligt Lex Maria, var eleven lugn vid läggdags men morgonen därpå, den 6 maj, hittades eleven död.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.