Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Vanligaste källan till alkohol för minderåriga – unga vuxna

Sedan flera år tillbaka har det gjorts stora insatser som riktar sig till tonårsföräldrar som inte ska bjuda eller köpa ut alkohol till sina tonåringar. Undersökningen Skolelevers drogvanor 2013 visar att den att den allra vanligaste källan till alkohol, oavsett typ av alkohol, för elever i årskurs nio är pojkvän/flickvän, kompis eller kompis syskon.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-02-28

Annons

– De senaste årens insatser för att föräldrar inte ska bjuda sina minderåriga barn på alkohol har sannolikt haft effekt, allt färre elever uppger att de får alkohol den vägen. Några liknande insatser har inte genomförts mot den grupp som – över tid – är den vanligaste källan, nämligen unga vuxna. Det vill vi ändra på, säger Anna Raninen, chef för Kommunikation & Samverkan vid Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN.

Tillsammans med länsstyrelserna i Stockholm, Västra Götalands län och Skåne län drar nu CAN igång en gemensam kommunikationsinsats.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.