Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Tullens narkotikabeslag ökar – men priserna faller


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-07-08

Annons

Tullens narkotikabeslag ökar. Det visar statistik från första halvåret, jämfört med motsvarande perioder de senaste två åren, skriver Ekot.

Cannabis och marijuana är de beslag som ökar mest och den största delen av smugglingen är för eget bruk, enligt Tullverket. Samtidigt framgår det av rapporten ”Narkotikatillgängligheten i Sverige 1988-2010” som görs av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, att det har skett en prisnedgång på narkotika.

Annons
Annons

Sedan 1988 har CAN bevakat gatupriserna för hasch, marijuana, amfetamin, kokain och heroin. Sedan starten har realpriserna i dagsläget i grova drag halverats. Prisdatainsamlingen pekar också på att flera av drogerna blivit vanligare i landet då flera polismyndigheter kunnat rapportera in prisuppgifter, en anvisning på att drogen förekommer i länet.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.