Nyhet | PMS

PMS-experten: Det finns hjälp att få


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2012-11-05
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

Många kvinnor lider av PMS-besvär, vissa har så pass allvarliga besvär att de påverkar deras relationer och vardagliga liv. Men det finns hjälp att få.

– Det är inte bara kombinerad p-piller som hjälper mot PMDS. Ofta använder man idag antidepressiva preparat av typ SSRI som i många studier visat mycket god effekt, svarar Birgitta Segebladh, överläkare vid Kvinnokliniken i Uppsala på frågan om vad för typ av behandling som fungerar mot PMDS i en chatt på Netdoktor.

Tjugo till trettio procent av alla kvinnor har PMS och tre till fem procent av alla kvinnor har så pass uttalade symtom att det kan betecknas som den svårare formen, som kallas premenstruellt dysforiskt syndrom (PMDS). &nbsp

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Birgitta Segebladh, överläkare vid Kvinnokliniken i Uppsala gav Netdoktors medlemmar och besökare tips och råd på hur de kan lindra sina besvär och redde ut de olika begreppen, PMS och PMDS.

Läs expertens svar här

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu