Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

WHO: Kvinnors hälsa oroande

Annons

Kvinnors hälsa är rent globalt sett gravt eftersatt, enligt Världshälsoorganisationen som menar att problemet blivit akut. Bland annat menar WHO att kvinnor fortsätter att vara diskriminerade när det gäller tillgången på hälsovård och organisationen menar att detta problem kan kopplas till bristande politiskt ledarskap. Birgitta Ess&eacuten, forskar om internationell kvinnohälsa vid Uppsala universitet, anser att den kopplingen är bra.
– Att man i dag i sådana här rapporter tar upp icke-medicinska faktorer som utbildning och inkomst är positivt, så har det inte alltid varit, säger Birgitta Ess&eacuten till Ekot.

Världshälsoorganisationen har gått igenom hälsoläget för kvinnor i världens länder och i deras rapport konstaterar de att hälsosituationen för kvinnor har varit oroande länge, men nu har läget blivit akut. WHO menar att det inte bara är upp till sjukvårdspersonalen att ta krafttag för att förbättra situationen för världens kvinnor utan pekar på vikten av politiskt ledarskap för att förbättra situationen för världens kvinnor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.