Forum Kvinnlig hälsa


Uscch viilket liv

Hej Mitt liv är ett enda stort dunkel för tillfället. Det har varit så de senaste 8 åren nu trots att jag bara är knappt 30 år. Att aldrig få känna nån glädje utan att varje dag bekymra sig och och tolka kroppens signaler om att den inte mår bra är oerhört frustrerande för mig och min sambo. Det började för 8 år sedan medan men sk. kroniskt prostait, och efter ett antal flera och långa antibiotika kurer blev till slut prostatitien ganska bra. Jag har dock symptom ibland men dessa är numera ganska milda och övergående. Mitt stora problem idag är sk. candida i tarmarna, jag har iofs. inte varit hos nån läkare förutom en homeopat som sa att det var detta jag hade. Och att all min tidigare antibiotika behandling pga. av prostaitit hade orsakat Candida överväxt. Detta förstör i stort sett hela mina sociala och arbetföra tillvaro. Huvudsakliga sympom är: trött och orkeslös, kalla om händer och fötter, dålig andedräkt, rinnande ögon, samt gaser i magen. I bland lös ibland hård i magen. Oförmåga att tänka klart. Samt en otrolig nedstämdhet. Jag har varit hos almmänläkare som tog gluten/lakots och lite andra prover men han kosntaterade att inget var fel. Sen var jag hos en homeopat som konstaterade detta genom iris diagnos. Jag fick nåt preparat samt diet restriktioner och visst blev jag bättre, det har jag blivit varje gång jag lägger om kosten. Problemet är att att varje gång jag gör detta så håller jag dieten ca 1 mån eller kanske lite mer, sen faller jag tillbaka och börjar äta vanligt! Och vips så är eländet tillbaka igen. Tycker inte att det är nån vidare livskvalitet att inte kunna äta vad man vill, inte kunna ta en öl med polarna osv, vad fan är det för liv egentligen!! Är det nån som har erfarenhet utav detta som vill dela med sig av sina erfarenheter så vore jag oerhört tacksam för detta håller på att ta knäcken på mig

Hej du! Jag har dessvärre ingen erfarenhet av det du beskriver, men jag tycker nog att du bör se till att bli bättre utredd av sjukvården. De symptom du beskriver hänger långt ifrån ihop med varandra rent medicinskt! Dina magproblem delar du med många som fått diagnosen IBS (Irritated Bowl Syndrom), kanske är det det du lider av? Gå till en annan allmänläkare, eller skriv en egenremiss (ett brev där du berättar om dina symptom, samt vad du gjort för att komma tillrätta med dem) och skicka till närmsta sjukhus med gastromottagning tex! Nöj dig inte med homeopater som ställer irisdiagnos! Homeopatin är ett bra komplement till skolmedicinen, men den är just ett komplement! Lycka till, hoppas det ordnar sig för dig!


Hej! Att gå så under lång tid och inte må bra är inte roligt. Men ge inte upp det finns alltid vägar att gå (som man oftast inte ser när det verkar som mörkast). Om du är intresserad av naturmedicin kan jag rekommendera en bok som heter "Må bättre till kropp & själ" (finns i bokhandeln och hos de stora nätbokhandlarna). Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons