Forum Kvinnlig hälsa


PCO

Jag skulle vilja he en tråd om PCO-S. En Hormonrubbning. Jag har sjukdomen, och jag vill att vi som har den ska ha någonstans att ta hjälp och fråga varandra. Jag är 23 år och fyller 24 i år. Jag undrar om någon här fått den som ung och skaffat barn? Hur gick det? Jag tänker mer och mer på det. Jag vill ju ha barn jag med. Kram

Jag har också PCO. Jag fick veta det när jag var 22 år, och gick då hem och läste på om PCO på internet. Blev då ganska så förskräckt över den monstersjukdom som jag plötsligt drabbats av. Inte nog med att jag plötsligt fått massa finnar i ansikten så kunde jag läsa att jag hade både övervikt, diabetes och sterilitet att vänta. Jag gick därför tillbaks till läkaren för att få lite klarhet i det hela, och framför allt få svar på om jag var steril. Då förklarade hon för mig att ett av symptomen till PCO är rubbningar i ägglossningen. Det kan i sin tur leda till svårigheter att få barn. Men det är inte alla som får diagnosen PCO som har problem med sin ägglossning, och har man inte det så skulle det, enligt min läkare, faktiskt kunna vara gynnsamt att ha PCO. Jag minns inte på vilket sätt, men bra skulle det vara. Man har ju i regel väldigt goda värden på annat sätt, så det kan ju ha med det att göra. Och så tillade hon att PCO är något ärftligt och för att någon ska kunna ärva det så måste det ju födas barn. Så PCO kan vara ett problem när man vill ha barn, men det behöver absolut inte vara det.


Ja, min läkare sa att jag troligtvis kommer få tvillingar. Jag producerar ägg väldigt oregelbundet, därför tvingas jag äta p-piller. Men, ibland får jag i alla fall ingen mens. :S Men, när jag väl producerar ägg så blir det en jäkla massa av dom. Och jag har en hel del tvillingar bakåt i släkten. Så, de kan ju bli spännande. Mina största problem är att min kropp ibland har det väldigt jobbigt. i samband med mens, både före, under och efter så är det krig i kroppen. Jag känner det, men kan inte förklara hur. Pratade med läkaren om det, och han sa att det var så. Min kropp har det jobbigt att genomföra det enklaste saker som att vara kvinna. Känner nån annan igen sig? Att dom känner att kroppen här det jobbigt ibland?


Jag har PCO och har 4 barn. Har fått hormonell hjälp för att få till dem. Min läkare påstod att hon aldrig gett så höga doser som när vi försökte med första barnet men efter två månaders försök var jag gravid. Ett barn blev till utan hjälp sas. Bara en av graviditeterna var en tvillinggraviditet men tyvärr dog ett av fostren mycket tidigt och tillbakabildades. Så som ni märker så är det inte kört att bli gravid trots PCO. Det finns hjälp!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons