Forum Kvinnlig hälsa


Klimakteriet??

Nu hoppar jag in här och vill ha lite tips eller råd ..kan jag ha kommit i klimakteriet. Har ingen mamma och fråga om vilken ålder osv pga att hon opererat bort allt. Jag har helt plötsligt fått mens igen efter 11 dagar, har alltid haft 21 dagar mellan mina mens perioder,blev helt överraskad då det kom igen!Jag är 48 år och kanske är en kanditat..*L*

Har samma problem. Började krångla med menstruationerna i början av sommaren. Först försvann den o kom inte på 2 månader och nu kan den helt plötsligt komma efter 4-5 dagar efter en menstruation. Har inte hunnit prata med min mor om detta än, men förmodligen är jag oxå en kandidat till klimakteriet?? Känns som jag är för ung med mina 44 år. Hela mitt liv har menstruationerna kommit på klockslaget så man kunnat planera i förtid, men som det är nu så går det inte att planera nåt. Förstår precis hur du har det :-)


Jag är en kvinna på 44år som har haft ett väldigt problem med min mens dom senaste månaderna, ibland är dom väldigt rikliga och ibland nästan obefintliga och oregelbundna...innan kom det var 28e dag utan undantag, förra månaden kom det inte alls och nu har jag haft blödning i 13 dagar hittills...vet inte riktigt hur jag skall tolka detta, min mamma opererade bort "allt" efter att ha gått med livmoderhalscancer i 8år, så jag vet inte hur hon skulle ha haft det annars... tacksam för råd.mvh Tina


Välkomna till gänget, tjejer! Det är bara att acceptera. Jag är inne på mitt 7:e år med fruktansvärda besvär. Kan dock inte använda mer hormonpreparat då jag har förbrukad de 5 år som det är begränsat till. Jag är dessutom i en riskgrupp så det känns som att jag får stå ut, helt enkelt. Det är jobbigt men vad ska man göra? Gilla läget och leva vidare. Med humor och förstående man går det bättre.


Hej Nu finns det helt natrulig hjälp att få. Fungerar minst lika bra som hormoner. Nutri5 heter det. Kan ju vara värt att prova! LYCKA TILL!


Min spontana tanke är: Gå till doktorn för att få en undersökning och ett lugnande svar. Kram // Eva

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons