Forum Kvinnlig hälsa


Kan det vara klimakteriet?

Jag vet inte om det är klimakteriet jag kommit in i eller vad det är. Tycker det är lite tidigt ..är bara 42 år. Jag har börjat få yrsel, trötthet, sömnsvårigheter. Vaknar en gång varje natt och är jätte varm. Får vissa dagar värmeattacker, som om man hade feber. Haft min mens regelbundet innan. men sedan en tid så har den hoppat över ibland och före dom två sista gpångerna hade jag en jätte blödning, så jag fick gå upp på natten och byta. Sedan har jag bara haft en droppe, typ..i 2 månader och inget mer....Är det klimakteriet som är på gång eller vad är detta tro?

Hej LottaLisen! Det där är vad jag själv skulle ha kunnat skriva: 42 år lite yr i huvudet (inte så att jag måste hålla mig i utan bara en känsla av att inte ha 100% balans) lite illamående, trött, vaknar en gång per natt och slänger av mig täcket för att jag är så varm, högröd i ansiktet lite då och då som håller i sig i flera timmar samt de sista månaderna en mens som är annorlunda (börjar få menskänningar och evetuellt lite blödnigar ca 10 dagar innan mens istället för 2 som tidigare). Vad detta är har jag ingen aning om. Vi håller kontakten och förmedlar vad vi får reda på.


Hej Lotita och Lottalisen! Jag känner igen era symtom utom svettningar. Men mkt oregelbunden mens. Har ni fått något svar? Jag är också 42 och tycker att klimakteriet borde vara för tidigt.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons