Forum Kvinnlig hälsa


Inkontinens

Hej! Jag kallar mig Freezia och jag är ny här. Jag har problem med något som jag förstår kallas "trängningsinkontinens" eller "överaktiv blåsa". Det är jobbigt, men man får lära sig leva med det. Jag har fått tabletter för att lugna ner blåsan, och dom hjälper rätt så bra. Utan dem skulle jag behöva kissa mycket oftare. Jag har också blivit tvungen att skaffa inkontinensskydd, eftersom jag ofta inte kan hålla mig när jag blir kissnödig. Men något som jag tycker är konstigt är, att jag ofta kissar på mig när jag närmar mig en toa. Jag kan vara ute några timmar och inte känna något alls, och så fort jag närmar mig hemmet eller just ska gå in på toa, då tränger det bara på, och det går inte att hålla igen. Det kommer liksom så otrolligt plötsligt, utan att jag varit ett dugg kissnödig förrän just då, när jag har toan inom räckhåll, men inte är framme. Vad kan detta bero på och finns det någon annan här med samma problem? Det är jättepinsamt ibland.

Hej Freezia! Gå in på www.kontinet.se - där tror jag du kan få råd och hjälp! Lycka till!


Det är många som har det som dig! Vi 2 kvinnorna i hemmet har det så också att så fort man kommer hem så blir man kissenödig. Testa att inte dricka så mycket utdrivande tex. kaffe eller the och söt dricka med koffin. Det går att ta sig bort från problemet men det är jobbigt. Man måste lära sig att känna sin kropp först. Själv så använder jag också skydd för annars kommer det i trosorna. Det är pinsamt om man sitter i bilar och liknande.


Husmusen Hej! Jag är ny oxå, Jag har problem att hålla mig, använder skydd. Det är mycket pinsamt tycker jag, jag kan bara hosta till lite eller gå i affären och känner att jag inte klarar att hålla mig. Det är bara lite som tur är men ändå! Läkare har sagt att knipövningar ska hjälpa och jag tränar så jag får kramp men det har inte hjälpt än.


Har oxå samma problem. Har nu fått betmiga utskrivet.Vad jag förstår är det en ganska ny medicin. Någon mer som har den?

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons