Forum Kvinnlig hälsa


Forumtråd: Hysterectomi

Undrar hur ni kvinnor som har gjort en hysterctomi upplever detta. Vad hade ni för besvär före och på vilket sätt har det blivit bättre? Jag är 61 år och funderar på detta. Påverkas sexlivet?

Jag gjorde det för exakt ett årsedan på grund av jätteblödningar hela tiden. Jag har fått ett helt nytt underbart liv inga komplikationer! På mej tog dom den nerifrån så jag slapp bukoperation, var bara på sjukhuset ett dygn! Sexlivet fungerar perfekt! eller snarare bättre-jag hade ju alltid mensvärk o blödningar. jag är 47 år o helnöjd!! Lycka till!


Jag gjorde en hysterectomi för två år sedan pga livmoderhalscancer. Allt utom äggstockar togs bort. Jag antar att du funderar på operationen av andra orsaker. Det som var jobbigt efteråt var att lära sig att kissa igen. Jag har också fått lymfödem till följd av att de tog bort lymfkörtlarna. Men det slipper man ju om man "bara" tar bort livmodern. På mig kapades också 1/3 av slidan så på det viset har sexlivet påverkats negativt. Slidan är ju kortare. Men om man "värmer upp" och sakta tänjer så går det bra. Men det är slut på "pang på rödbetan- sexet". =( Hoppas det ordnar sig för dig! Lillfärna, 33 år.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons