Forum Kvinnlig hälsa


Hypotyreos - rätt dos?

HejJag har sedan unga år sjukdomen Hypotyreos (nedsatt sköldkörtel-funktion). Jag bor för tillfället utomlands men när jag åkte från Sverige hade jag dosen 75 mg och har det fortfarande. Nu misstänker jag dock att min dos har blivit lite låg med åren men läkaren här säger att den är tillräckligt bra. Jag har bara börjat må sämre och sämre med tiden, väldigt frusen, torr i både hy och hår, slö mage, trötthet som inte försvinner hur många timmar jag än sover osv. Allt detta är saker jag hört från svenska läkare att det är varningstecken på att dosen börjar bli eller är för låg.Jag äter som sagt 75 mg nu och mitt senaste blodprov såg ut såhär:TSH 5.161 (en u liknande bokstav, vet inte hur man skriver den)IU/mLF-T3 2.9 pg/mLF-T4 1.26 ng/dLcytoglobin 0.9 ng/mLNågon som också har hypotyreos som vet om detta är normalt? Eller borde jag uppsöka en annan läkare för att höja dosen? Bör den höjas mycket/lite?MVH,Debbie

Hej Debbie E!
Tsh 5,16 är för högt. T4 för lågt.Det sagt med Svenska referensvärden som grund. Olika på gränsvärden men det ser ut som du är undermedicinerad. Levaxindos på 75 mcg är ingen hög dos.
BYT LÄKARE! och få hjälp med det här. Man behöver en bra läkarkontakt för att ställa in rätt dos det är inget man ska göra själv.
Lycka till!
 


Lider också av Hypotyreos och ligger på 75 mikrogram som du. Läkarna har svårt att ställa in dosen på mig i och med att jag har en  tendens att gå upp och ner i vikt. Håller med tidigare talare, gå till annan läkare.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons