Forum Kvinnlig hälsa


Forumtråd: Förstoppning, buksmärtor, sveda

Okej vet inte vart jag ska börja. Sedan för någon månad sedan fick jag väldigt ont vid buken, jag har känt mig spänd och bubblig. Jag är nu väldigt hård i magen. Jag lade jag märke till att jag var mycket hård, jag lade även märke till att det var en gul vätska tillsammans med avföringen, avföringen hade en gul avfärgning. Jag blev fruktansvärt orolig över det här så jag pratade med en sjuksköterska som bokade en tid hos doktorn. Doktorn sa att jag skulle ta avföringsprov och urinprov så de kunde se om det var något fel. För jag har sedan några månader tillbaka sett att jag har haft lite mörkfärgad blod i avföringen. Det var först under den vecka som jag blev förstoppad som jag lade märke till att hälften av avföringen var svart. Nu har jag inte haft något blod i avföringen sedan dess, jag har ändå kollat för att se så det inte varit något blod. Jag har tagit avföringsprov. Idag är jag fortfarande förstoppad men inte lika illa jag äter inolaxol som ska få igång magen. Jag har haft sedan jag varit väldigt liten problem med att gå på toa, jag har hållt mig många gånger då det nästan blivit farlig. Jag är fruktansvärt orolig över det här, det känns som att min kropp har förändrats. Jag har idag inte lika ont i magen som jag hade för några veckor sedan, jag tar en kräm som jag smörjer in ovanför magen. Enligt en kirurg på akuten så trodde han att det skulle vara nerver i kläm. 
 
I samband med det här har jag även under en längre tid haft problem med att kissa. Jag har haft sveda. I januari månad hade jag fruktansvärt ont när jag skulle gå på toa, jag hade sveda. De tog ett urinprov men det visade inget klartecken på att det var urinvägsinfektion, men de skrev ändå ut antibiotika för sju dagar. Den sjunde dagen kände jag att svedan fortfarande var kvar. Dum nog var jag även att ha samlag samma dag. Jag har även haft problem med den biten, jag har haft superont när jag har haft det. Sedan dess har jag haft sveda som kommit och gått. Färget på mitt urin har varit gult men också även lite grumligt. Jag har även tagit sänkan för att kolla så allting stämmer som det ska, de fann inget onormalt. Nu till den stora frågan, skulle det här kunna har att göra med cancer? 
 
Jag vill tillägga att jag är 19 år och fullkomlig hypokondrisk av mig. Jag är livrädd över det här, hur min kropp har förändrats under de senaste månaderna. Det hjälper inte att det ingen som vill hjälpa mig. Jag är så stressad över det här att jag inte ens kan fokusera på skolan. 

 
 
 
Lade märke till igår att jag började bli gul i ögat. Jag ser att det inte är lika tydligt här på bild som det är i verkligheten. 
Jag tog prover för levern, det visade ingenting. Alla prover var bra. Jag förstår verkligen inte vad som händer med min kropp.
Jag fäller mer hår nu än vad jag gjort tidigare. 


Det kanske inte stämmer överrens med övriga symtom men det kan vara en massa knäppa symtom för hypotyrios. Just att du tappar hår gör att man funderar på det och även förstoppning. Kolla värderna för säkerhets skull. Sen vet man ju aldrig hur mycket din hypokondri spelar in, det är bra att agera när man dåligt och gå till läkaren. Dock mindre bra att oroa sig allt för mycket, försök att inte oroa dig och kan du inte det så gör något som du tycker hjälper mot det som tex yoga. 


kull
Det kanske inte stämmer överrens med övriga symtom men det kan vara en massa knäppa symtom för hypotyrios. Just att du tappar hår gör att man funderar på det och även förstoppning. Kolla värderna för säkerhets skull. Sen vet man ju aldrig hur mycket din hypokondri spelar in, det är bra att agera när man dåligt och gå till läkaren. Dock mindre bra att oroa sig allt för mycket, försök att inte oroa dig och kan du inte det så gör något som du tycker hjälper mot det som tex yoga. 

Det är just det som är så svårt när man är hypokondriker... man vet inte riktigt vad som är inbillning och vad som inte är inbillning. 
Det som oroar mig mest är att jag går runt med något farlig, som exempelvis skrump lever.. Men jag vet inte riktigt ifall det är särskilt vanligt i min ålder? jag dricker aldrig och jag har ingen i min släkt som haft cancer. Har varit hos akuten två gånger, tagit blodprover alla har varit bra. Tagit urinprov, avföringsprov allting har varit bra. Jag blir så stressad när jag inte vet vad som är fel på mig, vårdcentralen som jag går till har inga läkartider. Min nästa tid hos läkaren är 26/05. Det känns hemskt om det är något allvarligt och man går runt och förlorar tid. Jag har inte röntgas ingenting sådant. 


Fast varför förutsätter du det allvarligaste? Det är ju inte alls omöjligt att när du var hård tex så ansträngde du dig vid krystning och något sår uppstod i ändtarmen som medförde att du fick blod i avföringen. Visst är det viktigt att kolla upp.. men vi alla människor är ju sköra och kan dö hela tiden, det är en förutsättning för själva livet. Du kan ju lika väl fråga dig om det inte är hemskt om du går och oroar dig för alla potentiella sjukdomar hela ditt liv, För att det skulle vara ngt problem med levern skulle ju ASAT och ALAT värderna troligtvis vara dåliga. Kolla TSH alltså sköldkörteln. I övrigt ta det lite lugnt och försök söka inre lugn istället för att oroa dig och läs inte på om en massa sjukdomar, du kan ju inte i dagsläget hantera det. 


Hej

● Mot förstoppning, även om det gör ont, så se till att du rör dig ordentligt varje dag. Till exempel en långpromenad stimulerar och sätter igång mage och tarmar. Prova att minska mängden fibrer i din kost, och drick ett glas Proviva varje dag. Sy eller köp en sådan där påse som du kan värma i micron och sedan lägga på magen. Jag har flera gånger när jag varit förstoppad sett blod på toalettpappret efteråt, just för att det sprack lite när det som till slut kom ut var "för brett och för hårt".

● Att tappa håret är något som lätt sätts igång av hög stressnivå, och med tanke på det du skriver så måste din vara skyhög.
》Du kan alltid köpa parfymfritt schampo och balsam också. Det är även bäst om schampot är fritt från sulfater. Det som gör att det blir skum när du tvättar håret är ämnen som faktiskt skadar håret. Jag vet inte om apoteket har schampo som inte skummar, annars så finns det aloe vers schampo och balsam att köpa från Herbalife, där måste man dock köpa direkt från en privatperson som är återförsäljare. Jag kan hjälpa dig med det i så fall. Jag jobbar inte med att sälja det, utan köper bara till mig själv och min sambo, men det finn ju inget som hindrar att jag beställer det med min egen order och sedan skickar det till dig. Det andra alternativet jag vet är ett som heter Wen. Det är schampo och balsam i ett. De finns i olika dofter men de är alla allergivänliga. Det kan du köpa via en Tv-shop. Kommer inte ihåg vilken, men om du googlar på "Wen schampo beställa" så hittar du det. Det är fantastiskt bra för håret. Det blir så lent och glansigt. Det är dyrt men väldigt drygt.
》Meditera. Det finns massor av gratis guidade meditationer på internet, Youtube är en bra källa. För att hitta bäst resultat gör alltid sökningen på engelska. (Nästan alla guidade meditationer är på engelska, så du behöver ju dock vara hyfsat bra på det) Det finns även guidade övningar för medveten närvaro, och det är något som vore väldigt bra för dig. Det handlar om att lära sig att fokusera på, - och levs i nuet. Det förhindrar att tankarna flyger iväg och trasslar till sig till att bli till domedags-scenarium. Jag vet själv hur det är. Söker du på engelska så sök på "meditation stress", "guided meditation stress", "meditation relaxation ", "guided meditation relaxation" etc. Du kan naturligtvis prova att söka på svenska också.
För medveten närvaro söker du på "meditation mindfulness", "guided meditation mindfulness" etc. Du borde kunna hitta "meditation medveten närvaro", "övning medveten närvaro/mindfulness" också. Som vanligt på internet så finns det ju dock bra och mindre bra inspelningar. Det bästa är om du lyssnar runt ett tag tills du hittar en som du känner är bra och som kan hjälpa dig slappna av. Där du tycker om rösten och dialekten på den som talar, och även den musik/de ljud, som spelas i bakgrunden. När du väl hittat en du tycker om så gå till den medlemmens egen youtube-sida. De som lägger upp meditationer lägger oftast upp flera stycken. Sök på och se vad du tycker om Paul Santos, han har mängder med olika meditationer som har olika fokus och är inspelade med olika tekniker. Även om det är via datorn, så använd alltid hörlurar när du lyssnar på en meditation. När du hittat någon du gillar, se till att avsätta en stund VARJE dag, där du får vara i fred, kan sitta/ligga bekvämt, där du kan lyssna. Det skulle inte förvåna mig alls om det också finns meditationer "mot" hypokondri, så tests att sök på det. Kolla om Paul Santos har det. Han har en hemsida där han har ännu fler meditationer än vad han har på Youtube, hundratals med alla möjliga olika fokus. Där kan du köpa och ladda ned de du vill ha. De brukar kosta typ 99 cent styck, och han kör ofta med olika erbjudanden som tex 3 stycken för en dollar. Men du skall ju aldrig köpa det om du inte tycker om just hans sätt att producera meditationer.

Detta blev långt. Förutom allt jag skrivit ovan, så tycker jag att du skall träffa läkaren igen, du kan ringa in och få en akuttid samma dag på din vårdcentral. Berätta allt du beskrivit om mage, urin och avföring här, och förmedla hur dotroligt dåligt du mår av detta. Be sedan om att få göra en magnetröntgen på mage och tarmar, samt en kolonoskopi,och även om att bli skickad till gyn så att de kan ta ett nytt cellprov. Allt detta kan mycket väl vara i onödan, och det är inte säkert att du får träffa en doktor som lyssnar på dig och går med på att skriva remisserna, men du måste försöka. Det är för din egen sinnsro, och för att du ska kunna få hjälp så att du inte behöver ha ont. Markera verkligen att detta påverkar din skolgång väldigt negativt. Om den första läkaren inte lyssnar, beställ en ny tid hod en ny läkare och försök igen. Det är alltid bra med två bedömningar. Det är dock viktigt att du stannar där och inte går till en tredje läkare. Fortsätt i så fall att försöka med den/de du redan träffat. Annars ser de i din journal att du bara träffar nya läkare hela tiden, och då kommer du tyvärr inte att tas på allvar.
Det viktigaste just nu är ju egentligen inte om du skulle kunna ha drabbats av något som är farligt eller inte, utan att du blir lyssnad på och får göra undersökningarna för ditt psykiska måendes skull.

Jag hoppas att jag har kunnat bidra med någonting som hjälper dig, och jag ber verkligen om ursäkt om det är så att jag skrivit något som sårat dig eller liknande. Det är verkligen inte min avsikt.

Ta nu hand om dig, och börja med att följa tipsen om magen och meditationerna. Jag önskar dig all lycka gumman.

Kramar


Hej igen.
Dumma autocorrect.
Han heter Paul SANTISI och inget annat.
Kramis


Hej åter igen. ..
Det ska stå kolonskopi och inte kolonoskopi


TezzycHej ● Mot förstoppning, även om det gör ont, så se till att du rör dig ordentligt varje dag. Till exempel en långpromenad stimulerar och sätter igång mage och tarmar. Prova att minska mängden fibrer i din kost, och drick ett glas Proviva varje dag. Sy eller köp en sådan där påse som du kan värma i micron och sedan lägga på magen. Jag har flera gånger när jag varit förstoppad sett blod på toalettpappret efteråt, just för att det sprack lite när det som till slut kom ut var "för brett och för hårt". ● Att tappa håret är något som lätt sätts igång av hög stressnivå, och med tanke på det du skriver så måste din vara skyhög. 》Du kan alltid köpa parfymfritt schampo och balsam också. Det är även bäst om schampot är fritt från sulfater. Det som gör att det blir skum när du tvättar håret är ämnen som faktiskt skadar håret. Jag vet inte om apoteket har schampo som inte skummar, annars så finns det aloe vers schampo och balsam att köpa från Herbalife, där måste man dock köpa direkt från en privatperson som är återförsäljare. Jag kan hjälpa dig med det i så fall. Jag jobbar inte med att sälja det, utan köper bara till mig själv och min sambo, men det finn ju inget som hindrar att jag beställer det med min egen order och sedan skickar det till dig. Det andra alternativet jag vet är ett som heter Wen. Det är schampo och balsam i ett. De finns i olika dofter men de är alla allergivänliga. Det kan du köpa via en Tv-shop. Kommer inte ihåg vilken, men om du googlar på "Wen schampo beställa" så hittar du det. Det är fantastiskt bra för håret. Det blir så lent och glansigt. Det är dyrt men väldigt drygt. 》Meditera. Det finns massor av gratis guidade meditationer på internet, Youtube är en bra källa. För att hitta bäst resultat gör alltid sökningen på engelska. (Nästan alla guidade meditationer är på engelska, så du behöver ju dock vara hyfsat bra på det) Det finns även guidade övningar för medveten närvaro, och det är något som vore väldigt bra för dig. Det handlar om att lära sig att fokusera på, - och levs i nuet. Det förhindrar att tankarna flyger iväg och trasslar till sig till att bli till domedags-scenarium. Jag vet själv hur det är. Söker du på engelska så sök på "meditation stress", "guided meditation stress", "meditation relaxation ", "guided meditation relaxation" etc. Du kan naturligtvis prova att söka på svenska också. För medveten närvaro söker du på "meditation mindfulness", "guided meditation mindfulness" etc. Du borde kunna hitta "meditation medveten närvaro", "övning medveten närvaro/mindfulness" också. Som vanligt på internet så finns det ju dock bra och mindre bra inspelningar. Det bästa är om du lyssnar runt ett tag tills du hittar en som du känner är bra och som kan hjälpa dig slappna av. Där du tycker om rösten och dialekten på den som talar, och även den musik/de ljud, som spelas i bakgrunden. När du väl hittat en du tycker om så gå till den medlemmens egen youtube-sida. De som lägger upp meditationer lägger oftast upp flera stycken. Sök på och se vad du tycker om Paul Santos, han har mängder med olika meditationer som har olika fokus och är inspelade med olika tekniker. Även om det är via datorn, så använd alltid hörlurar när du lyssnar på en meditation. När du hittat någon du gillar, se till att avsätta en stund VARJE dag, där du får vara i fred, kan sitta/ligga bekvämt, där du kan lyssna. Det skulle inte förvåna mig alls om det också finns meditationer "mot" hypokondri, så tests att sök på det. Kolla om Paul Santos har det. Han har en hemsida där han har ännu fler meditationer än vad han har på Youtube, hundratals med alla möjliga olika fokus. Där kan du köpa och ladda ned de du vill ha. De brukar kosta typ 99 cent styck, och han kör ofta med olika erbjudanden som tex 3 stycken för en dollar. Men du skall ju aldrig köpa det om du inte tycker om just hans sätt att producera meditationer. Detta blev långt. Förutom allt jag skrivit ovan, så tycker jag att du skall träffa läkaren igen, du kan ringa in och få en akuttid samma dag på din vårdcentral. Berätta allt du beskrivit om mage, urin och avföring här, och förmedla hur dotroligt dåligt du mår av detta. Be sedan om att få göra en magnetröntgen på mage och tarmar, samt en kolonoskopi,och även om att bli skickad till gyn så att de kan ta ett nytt cellprov. Allt detta kan mycket väl vara i onödan, och det är inte säkert att du får träffa en doktor som lyssnar på dig och går med på att skriva remisserna, men du måste försöka. Det är för din egen sinnsro, och för att du ska kunna få hjälp så att du inte behöver ha ont. Markera verkligen att detta påverkar din skolgång väldigt negativt. Om den första läkaren inte lyssnar, beställ en ny tid hod en ny läkare och försök igen. Det är alltid bra med två bedömningar. Det är dock viktigt att du stannar där och inte går till en tredje läkare. Fortsätt i så fall att försöka med den/de du redan träffat. Annars ser de i din journal att du bara träffar nya läkare hela tiden, och då kommer du tyvärr inte att tas på allvar. Det viktigaste just nu är ju egentligen inte om du skulle kunna ha drabbats av något som är farligt eller inte, utan att du blir lyssnad på och får göra undersökningarna för ditt psykiska måendes skull. Jag hoppas att jag har kunnat bidra med någonting som hjälper dig, och jag ber verkligen om ursäkt om det är så att jag skrivit något som sårat dig eller liknande. Det är verkligen inte min avsikt. Ta nu hand om dig, och börja med att följa tipsen om magen och meditationerna. Jag önskar dig all lycka gumman. Kramar
Tack så jättemycket för alla tips! Jag behövde verkligen det här! 


kull
Fast varför förutsätter du det allvarligaste? Det är ju inte alls omöjligt att när du var hård tex så ansträngde du dig vid krystning och något sår uppstod i ändtarmen som medförde att du fick blod i avföringen. Visst är det viktigt att kolla upp.. men vi alla människor är ju sköra och kan dö hela tiden, det är en förutsättning för själva livet. Du kan ju lika väl fråga dig om det inte är hemskt om du går och oroar dig för alla potentiella sjukdomar hela ditt liv, För att det skulle vara ngt problem med levern skulle ju ASAT och ALAT värderna troligtvis vara dåliga. Kolla TSH alltså sköldkörteln. I övrigt ta det lite lugnt och försök söka inre lugn istället för att oroa dig och läs inte på om en massa sjukdomar, du kan ju inte i dagsläget hantera det. 

Okej. Ska försöka lugna ner mig!


Koloskopi, att det ska vara så svårt att komma ihåg.


Hej igen
Jag kom på en sak till du bör kolla om du inte har gjort det. Gå och testa dig för klamydia. Man kan få alla möjliga problem av det som tjej. Det som är bra är att det inte är något som är farligt, dessutom är det väldigt lätt att behandla. De flesta märker aldrig av att de har smittats, de får inga problem. I detta fallet har man ju faktiskt tur om man får problem för då söker man efter svaret tills man hittar det och sedan behandlar det, till skillnad från de som aldrig märker av det och går runt med det i många år, smittar andra och riskerar att bli sterila. Om det nu skulle vara detta du har så behöver du inte oroa dig för sterilitet eftersom du inte haft det tillräckligt länge. När du har haft problem med att gå på toaletten sedan du var liten, så beror naturligtvis inte det på klamydia, men svedan när du kissar samt vissa blödningar kan bero på det. Det kan ju hända att de redan testade dig för det när du tog urinprovet, men det är inget de gör som standard i et sådan situation. Jag fick klamydia en gång för typ 14 år sedan. Jag blev jättedåligt. Väldigt ont i magen; svettningar och så blödde jag väldigt mycket, och det slutade inte. Efter någon vecka hamnade jag på sjukhuset och de tog prov efter prov, konsulterande ett antal olika läkare utan att förstå var som var fel. De hade precis sagt att jag troligen var i behov av blodtransfusioner väldigt snart, när någon fick idén att testa för könssjukdomar. Något som var så enkelt blev jättestort och svårt för att ingen tänkte på att det var det som kunde vara orsaken, då de flesta som sagt inte får några symptom alls. Jag skickades hem med 2 tabletter. De skulle båda tas samma dag med ett antal timmars mellanrum. De gjorde att jag fick väldigt ont i magen, och en diarrée som inte liknar något. Det var en väldigt jobbig dag. Men jag slutade blöda och på natten försvann biverkningarna plus de problem jag hade innan. Dagen efter var jag frisk. Helt frisk från klamydia. Det kan inte komma tillbaka, utan dödas verkligen av de två tabletterna. Du kan ta ett test hemma. Jag tror det är klamydia.se man går till. Man fyller i sin info, sedan skickas ett testkör snabbt hem till dig på posten. Du lämnar ett litet urinprov som förseglas helt tätt, först i röret och sedan med annat runt det. Sedan lägger du det bara på brevlådan, och efter några dagar får du ett personligt användarnamn och lösenord. Sedan loggar du bara in på sidan och får ditt provsvar där. Skulle det vara någonting så hjälper de dig vidare med en snabb tid hos vården. Sedan blir du av med det på en enda dag! Det skall till och med vara helt gratis. Det var det 2009 i alla fall. Detta är som sagt inget du behöver få panik över eller oroa dig en massa för. Det är enkelt, privat och väldigt lätt och otroligt snabbt art behandla. Om du inte har testat dig på ett tag så är det ju bra att få gjort i alla fall. Jag ber om ursäkt i fall det blev för grafiskt.
Lyssna nu på mig och försök att ta in att: detta är bara ett förslag, det är inte farligt och som sagt väldigt lätt att bli av med. Lägg inte ned en massa tankeenergi och oro på detta. Ta bara testet om du vill, men fokusera på de andra tipsen jag gav dig.
Ta hand om dig
Kramar

Sidan krånglar,vet inte om detta kommer med två gånger nu, eller inte alls


TezzycHej igen Jag kom på en sak till du bör kolla om du inte har gjort det. Gå och testa dig för klamydia. Man kan få alla möjliga problem av det som tjej. Det som är bra är att det inte är något som är farligt, dessutom är det väldigt lätt att behandla. De flesta märker aldrig av att de har smittats, de får inga problem. I detta fallet har man ju faktiskt tur om man får problem för då söker man efter svaret tills man hittar det och sedan behandlar det, till skillnad från de som aldrig märker av det och går runt med det i många år, smittar andra och riskerar att bli sterila. Om det nu skulle vara detta du har så behöver du inte oroa dig för sterilitet eftersom du inte haft det tillräckligt länge. När du har haft problem med att gå på toaletten sedan du var liten, så beror naturligtvis inte det på klamydia, men svedan när du kissar samt vissa blödningar kan bero på det. Det kan ju hända att de redan testade dig för det när du tog urinprovet, men det är inget de gör som standard i et sådan situation. Jag fick klamydia en gång för typ 14 år sedan. Jag blev jättedåligt. Väldigt ont i magen; svettningar och så blödde jag väldigt mycket, och det slutade inte. Efter någon vecka hamnade jag på sjukhuset och de tog prov efter prov, konsulterande ett antal olika läkare utan att förstå var som var fel. De hade precis sagt att jag troligen var i behov av blodtransfusioner väldigt snart, när någon fick idén att testa för könssjukdomar. Något som var så enkelt blev jättestort och svårt för att ingen tänkte på att det var det som kunde vara orsaken, då de flesta som sagt inte får några symptom alls. Jag skickades hem med 2 tabletter. De skulle båda tas samma dag med ett antal timmars mellanrum. De gjorde att jag fick väldigt ont i magen, och en diarrée som inte liknar något. Det var en väldigt jobbig dag. Men jag slutade blöda och på natten försvann biverkningarna plus de problem jag hade innan. Dagen efter var jag frisk. Helt frisk från klamydia. Det kan inte komma tillbaka, utan dödas verkligen av de två tabletterna. Du kan ta ett test hemma. Jag tror det är klamydia.se man går till. Man fyller i sin info, sedan skickas ett testkör snabbt hem till dig på posten. Du lämnar ett litet urinprov som förseglas helt tätt, först i röret och sedan med annat runt det. Sedan lägger du det bara på brevlådan, och efter några dagar får du ett personligt användarnamn och lösenord. Sedan loggar du bara in på sidan och får ditt provsvar där. Skulle det vara någonting så hjälper de dig vidare med en snabb tid hos vården. Sedan blir du av med det på en enda dag! Det skall till och med vara helt gratis. Det var det 2009 i alla fall. Detta är som sagt inget du behöver få panik över eller oroa dig en massa för. Det är enkelt, privat och väldigt lätt och otroligt snabbt art behandla. Om du inte har testat dig på ett tag så är det ju bra att få gjort i alla fall. Jag ber om ursäkt i fall det blev för grafiskt. Lyssna nu på mig och försök att ta in att: detta är bara ett förslag, det är inte farligt och som sagt väldigt lätt att bli av med. Lägg inte ned en massa tankeenergi och oro på detta. Ta bara testet om du vill, men fokusera på de andra tipsen jag gav dig. Ta hand om dig Kramar Sidan krånglar,vet inte om detta kommer med två gånger nu, eller inte alls
Hejsan! Jag testade mig för mycoplasma. Fick besked igår att det hade varit positivt. Så jag går på en fem-dagars antibiotika kur. 
Vet dock inte riktigt vart det här har kommit ifrån i och med att jag inte har haft oskyddat sex. Har haft ett förhållande i hela mitt liv och har bara varit med honom. Så jag antar att det har kommit från honom då? 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons