Forum Kvinnlig hälsa


diskbråck

Jag fick diskbråck för 3 veckor sedan. Magnetröntgen visar Sänkt vattenhalt i samtliga diskar i ländryggen men har väsentligen normala diskhöjder. I nivå L4-L5 finns det ett vänstersidigt diskbråck som dorsalförskjuter avgången för den vänstra L4-roten men bedöms inte påverka den i övrigt. Min husläkare talar mycket dålig svenska och jag förstår inte helt vad hon säger. Jag har provat en hel del tabletter för smärtlindring som t ex först 6-7 morfintabletter OxyContin men dom hjälpte inte ett enda dugg. Nu har jag blivit ordinerad av husläkaren att ta Alvedon, Stesolid,Voltaren, Tramadol Alternova och sömntabletter Propavan och Stilnoct. Smärtlindringen är mycket liten. Nu säger husläkaren att jag ska gå till sjukgymnast, men vad kan en sjukgymnast göra för att lindra smärtan? Kan någon hjälpa mig vad man ska göra. Jag är mycket tacksam för svar snarast möjligt. Jag lever med outhärdlig smärta dygnet runt. Jag kan inte sova på sömntabletterna heller.

Hej! De flesta diskbråck brukar "läka" på 2-3 månader. En sjukgymnast kan prova ut en TENS apparat till dig för smärtlindring. Man kan också prova att jobba efter en metod som kallas McKenzie. En del sjukgymnaster har gått de kurserna. Du kan söka på Svenska McKenzieförbundet på nätet. Annars skulle jag råda dig att söka till ortoped för ställningstagande av operation. Ibland stelopererar man ett segment i ryggen för att förhindra att nerven kommer i kläm. Lycka till!


Jag skulle råda dig att ta kontakt med ortoped om det inte gått till sig. Dock gör dem oftast inte en steloperation ifall du inte har minst 5 trasiga diskar i ryggen. Min mamma har gått igenom ett rent helvete pga diskbråck. Hon fick gå med 5-6 trasiga diskar i ryggen, ett förstört nervsystem i flera års tid innan dem äntligen gav henne en steloperation. Är disken trasig bör den opereras hos en ortoped och hoppas att det blir bättre, annars kan du nog inte förvänta dig annat än outhärdlig smärta dygnet runt tyvärr.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons