Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Nyhet | Graviditet

KD-politiker vill låta barnmorskor slippa genomföra aborter

Vårdpersonal ska få jobba på sjukhus även om de vägrar utföra vissa arbetsuppgifter av etiska eller religiösa skäl. Det föreslår ett antal kristdemokratiska politiker i Kronoberg.
Annons

Tidigare i år nekades en barnmorska jobb på flera olika kliniker eftersom hon, med hänvisning till sin kristna tro, vägrade utföra aborter. Händelsen har fått tre kristdemokratiska politiker i Kronoberg att reagera och nu föreslår de i en motion att personalpolicyn görs om. 

Eva Johnsson är en av politikerna och hon säger till P4 Kronoberg att många som jobbar på kvinnokliniken tycker att det är problematiskt med sena aborter. 

– Vi respekterar olika människors gräns för vad man helt enkelt kan delta aktivt i och vad man vill avstå från.

Hon säger sig vara medveten om det kontroversiella i motionen men hoppas ändå på stöd från den övriga borgerliga alliansen.

– Jag hoppas det kan vara en ganska fri röstning och att man är lite varsam med den berömda partipiskan, säger Eva Johnsson till lokalradion.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.