Nyhet | Allergi

Stor skillnad i allergivaccination

Allergivaccination kan hjälpa alla som lider av svår pollenallergi – men då gäller det att bo på rätt ställe i landet. Nu visar nya siffror att bostadsorten spelar stor roll för möjligheten att få tillgång till behandlingen.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-04-16
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

I Halland är det fem gånger så stor chans att få hjälp som i Norrbotten, visar aktuella siffror som Astma- och allergiförbundet presenterar.

– Vi tycker inte att det är rimligt att det ser så olika ut mellan landstingen utan det här måste vara ett statligt ansvar, säger Maritha Sedvallson, ordförande för förbundet, till TT.

Cirka 25 procent av Sveriges befolkning är allergiska mot pollen. För många räcker det med att förse sig med receptfria läkemedel för att klara pollensäsongen. För andra är problemet betydligt större och allergivaccination kan därför vara en lämplig behandling.

Få mejl när vi publicerar något nytt inom detta område

Du kan avsäga dig våra utskick när som helst genom att klicka på en länk som finns i alla utskick. Läs mer om Netdoktors personuppgiftspolicy här .

Annons
Annons

Är du pollenallergiker och hur svår pollenallergi har du? Kommentera direkt under artikeln.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu