Forum Allergi


Vettig vårdcentral i Göteborg?

Hej! Har precis varit i kontakt med min läkare på vårdcentralen Gamlestadstorget. Sällan har jag känt mig så kränkt och frustrerad. Och ja - VC Gamlestadstorget är *samma* vårdcentral som den tidigare, skandalomsusade VC Spinnaren, de fick byta namn på eländet... Inte nog med att det är hart när omöjligt att komma i kontakt med dem, de verkar inte ha koll på vad de gör. Samma läkare som jag pratade med idag ordinerade mig i januari 2-8 inhalationer Pulmicort 200 mikrog om dagen, och skickade mig på spirometri. Resultatet var helt okej, även på spirometrin - tills jag trappade ner från mina 4 inhalationer som jag hade vid mätningen till de lägsta ordinerade 2, då slemmet kom tillbaka. Dessutom hade en annan läkare på vc:n skrivit ut Singulair eftersom jag har allergi, men i provförpackning. Så nu ville jag ha båda mina recept förnyade, eftersom apoteket inte kunde lämna ut Pulmicort så tätt (trots att läkaren ordinerade upp till åtta inhalationer, hade han på receptet skrivit exakt två inhalationer, oavsett hur mina besvär för ögonblicket yttrar sig). Lång historia kort, jag blev utskälld för att en annan läkare hade övertygat mig om att Singulair var värt att pröva, och fick dessutom informationen att åtta inhalationer var alldeles för mycket, trots att *samma* läkare tidigare uttryckligen hade sagt att det var det jag *skulle* ha när jag blev sämre (jag frågade om flera gånger, för säkerhets skull). Tidigare hade jag för övrigt blivit informerad av sköterskan som gjorde spirometrin att jag helt klart fick stå ut med att min allergi var svårt underbehandlad, liksom att jag fick upprepade och täta köld- och ansträngningsutlösta astmaanfall, trots att samma sköterska gladeligen delade ut information, handplockad av henne, där det uttryckligen står att om man har astma är målet med underhållsbehandlingen att inte behöva använda anfallskuperande medicin... Som ni nu säkert förstår är jag trött på att bråka med dem. Jag har ingen lust att behöva argumentera att mina besvär, som handikappar mig i det dagliga livet, är av sådan dignitet att Överstepräst Doktor med bihang faktiskt får nedlåta sig till att behandla lilla, ynkliga mig. Istället undrar jag - är det någon här som har ett förslag på vart jag kan vända mig istället? Eftersom jag har en del andra problem, med mage etc., är det bra om någon kan tipsa mig om någon annan läkarmottagning/vårdcentral/läkarhus här i Göteborg, som är ansluten till Försäkringskassan.

Hej! jag läste ditt inlägg, och tyckte synd om din situation... Och det ända jag kommer på är att du kanske ska kolla upp privata läkare så att du har en egen läkare att gå till...Min mamma har också Astma och Allergier och hon går till en läkare som heter Radonska, och det ligger i Norra Kortedala, Januarigatan...Hon tycker jag verkar bra...Du kan kolla upp det på eniro eller i telefonkatalogen...


Tack för tipset. Har iofs hittat en privat vårdcentral nu som hjälpte mig reda ut vilken medicin jag egentligen skulle ta, och Gamlestadstorget har faktiskt varit väniga nog att reda ut vad som egentligen skedde (de har tydligen inte världens bästa arbetssituation, men hoppas det ska bli till hösten), men jag sparar ditt tips ifall det visar sig att det blir problem i framtiden igen.


8*200 µg=1600 µg Pulmicort är helt okej under försämringsperioider/förkylningar. Om du får riktiga bronkiter kan du behöva tablett Prednisolon också under någon eller några veckor. Vanlig underhållsdos på Pulmicort är 400-800 µg /dag.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons