Bli en påläst psoriasispatient och få bättre vård – gå utbildning nu (kostnadsfritt))
Rekrytering till projekt | Aktiv patient

Bli en påläst psoriasispatient och få bättre vård – gå utbildning nu (kostnadsfritt))

Patientutbildning kan minska risken för komplikationer och för nya sjukdomsskov, leda till färre sjukhusbesök och göra fler patienter friska.* Ändå är det få som erbjuds en utbildning om sin sjukdom. 


Publicerad den: 2020-09-18 Uppdaterad den: 2020-09-25
Författare: Netdoktor

Detta vill vi på Netdoktor ändra på och kör nu igång en storsatsning på patientutbildning. Först ut är Djupdykning psoriasis – en utbildning i flera delar för dig med psoriasis.

Djupdykning psoriasis inleds med en översikt över olika former av psoriasis. Information om vilka behandlingar som är rekommenderade varvas med tips och råd om allt från fotvårdsbehandling till klåda i hårbotten.

Vill du ta del av utbildningen och bli en expert på psoriasis?

Logga in säkert i Aktiv patient på Netdoktor med ditt BankID och ange diagnos psoriasis. Du lägger till diagnos(er) för att på så sätt bli erbjuden att delta i olika aktiviteter kopplat till diagnosen.

Har du en fråga eller vill ha support? Kontakta oss på aktivpatient@netdoktor.se eller på telefon 08-409 320 50 (vardagar kl 9–15).

Patientutbildningen Djupdykning psoriasis:

  • Passar för alla med psoriasis
  • Är gratis
  • Del 1 tar cirka 15 minuter att genomföra

Del 1 är faktagranskad av Anna Nager, medicine doktor, specialistläkare i allmänmedicin och chefredaktör för det medicinska kunskapsstödet Medibas. 

Huvudsakliga källor är: Medibas, NetdoktorPro, Nationella riktlinjer för vård vid psoriasis (Socialstyrelsen), Psoriasisförbundet och UpToDate.

   Logga in och få tillgång till utbildningen (kostnadsfritt) »   


*Enligt data från kvalitetsregister och studier.

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu