Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Träning meningslös om man slarvar med maten


D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2011-04-13

Annons

Maximera träningen med rätt kost för slarvar du med maten kan träningen bli meningslös. Det säger näringsfysiologen Kristina Andersson till Uppsala Nya Tidning.

– Ett vanligt fel som särskilt kvinnor gör är att de inte äter alls efter träningen. De tränar på kvällen och så tycker de att de är extra duktiga om de inte äter något när de kommer hem, säger hon.

Annons
Annons

All träning är muskelnedbrytande och det är när vi äter och vilar som musklerna byggs upp och vi blir starkare. Skippar man maten efter träningen, då utsätter man kroppen för en nedbrytning som kan pågå i många timmar. Man ska helst äta en timme efter träningen.

Vad man stoppar i sig och när är viktigare ju oftare man tränar. Se till att få i dig fett, proteiner och kolhydrater.

– Tränar man kondition ska man äta senast två timmar före träning, tränar man styrketräning räcker det med en timme, säger Kristina Andersson.

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.