Gröt till frukost – en global trend

Gröt till frukost har både varit en älskad och hatad klassiker. Nu visar nya siffror att försäljningen av havregryn stadigt ökat både i Sverige och globalt.

bessie webb ljusare
Publicerad den: 2014-09-12
Författare: Besima Aho, Redaktionschef, Netdoktor

Annons

– Gröttrenden är tydlig. Jag ser det på ekologiska matmässor utomlands, bland nya produkter på butikshyllorna i Sverige och märker av intresset för olika grötrecept, säger tv-kocken och författaren Susanne Jonsson.

Försäljningsökningen på havre är en fingervisning. På 13 år har den nordiska marknaden för havre ökat med 61 procent i volym.

Är gröt en del av din frukost?

Annons
Annons

Kommentera denna artikel

Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar lionheart 2014-09-12 21:39 (5 år sen)

    Nej, jag grötar inte!
    Folk har blivit fattigare. Så enkelt är det!


Annons
Annons
Annons