Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Gröt till frukost – en global trend

Gröt till frukost har både varit en älskad och hatad klassiker. Nu visar nya siffror att försäljningen av havregryn stadigt ökat både i Sverige och globalt.

D0C061E2 91E3 41C2 A087 67D824C7D69B
Publicerad den: 2014-09-12

Annons

– Gröttrenden är tydlig. Jag ser det på ekologiska matmässor utomlands, bland nya produkter på butikshyllorna i Sverige och märker av intresset för olika grötrecept, säger tv-kocken och författaren Susanne Jonsson.

Försäljningsökningen på havre är en fingervisning. På 13 år har den nordiska marknaden för havre ökat med 61 procent i volym.

Är gröt en del av din frukost?

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.
  • Avatar Tidigare användare 2014-09-12 21:39 (10 år sen)

    Nej, jag grötar inte!
    Folk har blivit fattigare. Så enkelt är det!


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.