Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Fet mjölk gav mindre övervikt

Annons

Barn som dagligen drack standardmjölk hade lägre BMI än jämnåriga som sällan drack mjölk. Det framkommer i en ny avhandling från Sahlgrenska akademin i Göteborg. Det är dietisten Susanne Eriksson som har undersökt bentäthet, näringsintag och kroppssammansättning hos totalt 120 åttaåringar. Och en av de upptäckter som gjorts var att de barn som ofta drack mjölk med 3 procents fett, standardmjölk, var mindre överviktiga. Och detta finner Susanne Eriksson som väldigt intressant.
– Men vi vet faktiskt inte vad det beror på. Det kan vara så att barn som dricker standardmjölk också tenderar att äta andra saker som påverkar deras vikt. En annan möjlig förklaring kan vara att barn som inte dricker standardmjölk kanske dricker mer läsk i ställer, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.