Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

Barnmat värre än skräpmat

Annons

Vissa matprodukter som är tilltänkta för spädbarn innehåller i vissa fall mer socker och transfetter än skräpmat. Det konstaterar den brittiska lobbygruppen CFC, Children’s food campaign.
– Resultatet av den här undersökningen är skrämmande. Mycket av den mat som marknadsförs för bebisar och småbarn sägs i reklamen vara hälsosam. I själva verket, räknat i socker och mättat fett, så är en del sämre än skräpmat, säger taleskvinnan Christine Haigh.

Bland annat hittades mer socker i vissa sorters skorpor, jämfört med chokladkex. Dessutom visade sig Toddler’s Own Mini Cheese Biscuit – ”bebisarnas eget ostkex”, innehålla mer transfetter per 100 gram jämfört med en Quarterpounder-burgare från McDonald’s. Cow &amp Gate, som är några av de producenter som kritiserats har tills vidare omedelbart stoppat sin produktion av småbarnskex som en följd av CFC:s studie.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.