Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Fakta | Sex & lust

Sex utan samlag

Petting eller ”smeksex” är sexuell samvaro där man smeker varandra utan att ha samlag. Vid petting kelar du för att stimulera din partners kropp så att den sexuella spänningen stiger. Det slutar oftast med att den ena eller båda parter får orgasm och utlösning.

Uppdaterad den: 2015-12-09

Annons

Petting kan också betecknas som gemensam onani. Petting är ett bra sätt att njuta sexuellt och lära sig varandras kroppars reaktioner innan eller om ett riktigt samlag inte kan genomföras av praktiska grunder.

Hur går petting till?

Petting liknar det som kallas för förspel till det egentliga samlaget. Man kelar, smeker, kysser, stimulerar hela kroppen och könsorganen med händerna eller munnen, eller med annat som man nu har lust med.

Allt är tillåtet och normalt så länge båda parter är med på och gillar det. I ett sexuellt förhållande är ärlighet med hänsyn till lust och behov avgörande.

Du måste ge klarsignal till din partner om vad du har lust och inte har lust till. På så sätt kan man bäst slappna av och njuta.

Annons
Annons

Är sexuell samvaro annat än samlag?

Sexuell samvaro kan vara allt intimt vi gör med vår partner, som smekas, kramas, kyssas, duscha eller bada tillsammans mm. Den tid då mannen bestämde vad som skulle ske, när, var och hur länge, är förbi för länge sedan, eller borde i alla fall vara det.

En sexuell samvaro kan vara allt från ett par minuter eller sträcka sig över förspel och petting i timmar. Själva samlaget är för de flesta den minsta delen, tidsmässigt sett.

Vad betyder orgasmen?

Varje människa har ett eget ansvar över sin sexualitet! Träna din kropp, onanera regelbundet, det är faktiskt ditt ansvar att träna upp din orgasmförmåga. Sen är det dags att i en trygg relation att öva upp er förmåga att njuta tillsammans och visa för din partner vad du tycker om och hur du vill bli smekt. ”Goda älskare föds inte - de tränas"!

En del kvinnor kan, i motsättning till de flesta män, få orgasm flera gånger efter varandra. En förmåga som de flesta män också hade när de var pojkar och unga män.

Även om orgasmen - utlösningen - är målet, är det inte något hinder för att kel, petting och samlag kan vara härliga upplevelser utan att orgasmen nås av båda parter. Kampen om att nå orgasm kan förstöra samvaron eftersom ingen av parterna vill svika varandra. Båda kan känna sig som om de inte duger eller saknar något.

Använd och utveckla dina sexuella fantasier, det är en tillgång som är din privata och som du inte ska avslöja för någon.

Prova igen och glöm allt om orgasm, försök slappna av och njut av varje sekund som ni är tillsammans. Glöm allt runt omkring er, allt som ni borde göra och vad ni kan göra och var istället närvarande i nuet. Det handlar om att släppa efter och verkligen ge sig hän!

Annons
Annons

Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.