Forum Reumatism


Semester eller sjukskrivning?

Hur gör ni andra när ni får kallelse till doktorn? Tar ni semester hel dag, del av dag eller sjukskriver ni er? Ni kanske får gå på arbetstid? Jag har märkt att mina arbetskamrater tycker att det är jobbigt att jag har så många läkarbesök. Barnen har ju också läkartider och tandläkarbesök som jag oftast sköter eftersom att jag arbetar på orten som vi bor på.

Jag tar ut det på min extratid om jag kan, min hälsa och mina barns hälsa går föra mitt jobb. Jag jobbar också på orten vi bor och då blir det lätt så att man tar det, det får arbetskamraterna så ut med helt enkelt.


Det är ju olika från arbetsplats till arbetsplats hur det fungerar. Avståndet till läkaren... har du möjlighet att gå ifrån bara den tid det tar är det kanske bäst... men är det inte möjligt att ta komptimmar eller semester del av dag blir det ju semester hel dag. Min arbetsgivare tillåter ibland läkarbesök på arbetstid, då kan jag ev hinna tillbaka innan arbetsdagen är slut... men ibland är jag borta heldag (jag jobbar halvtid). Tala med din arbetsgivare/chef om detta. Kollegor har en förmåga att gnälla ibland, men det här gäller ju din hälsa så låt hälsan komma i första hand. Det förstår säkert din chef också...


Jag svara er båda i detta inlägg. lillan2, extratid, är det flextid du menar då ? Jag har flextid men arbetar i barnomsorgen 75% på en förskola och då kan jag inte ta flex hur som helst, det drabbar ju även barngruppen att en pedagog försvinner en stund. Jag flexar när jag har min planeringstid, men det är ju inte ofta det stämmer med alla läkarbesök. Jag ska till barnläkaren med sonen om 2 veckor kl. 14.20 då tänkte jag ta vab. från ca.13.45, slutar 16.30 den dagen. Jag har tid hos rematologen 1/9 kl.8.45, jag börjar 9.30 den dagen. Jag vet inte hur lång tid läkarbesöket tar och sedan är det ca. 30 min. restid. Jag har ingen rektor just nu. Tar jag semester så får jag inte ha sonen på förskolan, ja det kanske jag får om jag frågar. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra...


Om du inte har en rektor just nu borde det finnas en tillfälligt förordnad rektor som sköter ansvarsfrågorna. Annars kan du tala med personalsekreteraren kanske? Om du arbetar kommunalt alltså... I min kommun där jag arbetar är personalsekreteraren ansvarig för min rehabilitering som långtidssjuk.


Ang besök hos reumatolog kan du lämna ledighetsansökan, fyll i kryssrutan "med lön" och lämna in till personalsekreteraren... ring gärna innan o fråga om det är personalsekreteraren som beviljar sånt. Hm minns ju inte exakt hur blanketten ser ut nu... men finns nog "annan anledning" sen förklaringsraden reumatologbesök, nödvändigt pga "..." fyll i nåt lämpligt uttryck där, kanske långtidssjukdom eller nåt... eller behandling & vård.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons