Forum Reumatism


Forumtråd: Muskelreumatism och ålder

Jag har haft symptom som stämmer väldigt bra överens med muskelreumatism i snart 9 månader. Man har gjort en massa labbprov men enda "fyndet" är att CRP står på ca 15. Till att börja med åt jag tre Voltaren 50mg om dagen och klarade mig hyfsat. Sedan ville en läkare testa prednisolon då det påminner så mycket om muskelreuma. Jag fick i princip genast lindring och mådde riktigt bra. Efter fyra månader fick jag tid hos en reumatolog, då jag kom dit hade jag varit utan kortison en tid (enligt hennes önskemål). Hon avskrev muskelreumatism då jag var för ung för det enligt henne...sedan dessa har jag slarvat mig fram på Voltaren och jag såg en ljusning och klarade mig med 50 mg om dagen. Du är trenden igen nedåtgående och jag är uppe i 100-125 mg Voltaren om dagen. Jag har motionerat en hel del och bla. skidat Vasaloppen mellan 2010 och 2015. Nu när jag försökte återuppta träningen upplever jag att den nedåtgående trenden tagit vid. Reaktiv artrit är diagnosen hon vill ge mig, kan vara så. Men jag har på känn att kortison är det enda rätta för tillfället. Är jag för ung för muskelreuma?

Hej johan,
Jag har själv haft ont i hela kroppen i ca ett år, har tagit kortison i nu 10 veckor och nu vill dem skicka mig till en reumatolog.
Har läst om muskelreumatism, det passar ganska bra i hur jag mår med men det står att det är sällan någon får det under 50
 

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons