Forum Reumatism


Min 13 åriga dotter har krokiga fingrar

Hej! Jo, min 13-åriga dotter, Sarah, har fått krokiga fingrar! Helt galet! Och jag känner mig som den sämsta mamman ever för jag inte märkte när det uppkom! Men lång- och ringfingrar på båda händerna är böjda mot varandra, så mkt på ena handen att de tar i upptill. De är även böjda uppåt, i sista fingerleden. Men när hon började berätta att hon hade jätteont ibland, så slog det mig att det ju faktiskt kunde vara i just de fingrarna - och det var det ju! Nu även i vänster tumme och ett lillfinger - som har en tendens att vara krokigt det med. Men hon är inte svullen alls! Läkaren vi träffade i fredags konstaterade ledproblem men rekommenderade Ipren när värken kommer och att prova med värme! För att ge en 13-åring starka mediciner ville hon inte, och inte jag heller! Sen tar det enligt läkaren, ca 3 år innan ev reumatism, visar sig på röntgen eller blodprov tydligen så det ville läkaren också vänta med. Men hon var väldigt tydlig med att Sarah skulle vara försiktig med sina fingrar och lederna! Och inte överarbeta dem - och gjorde det ont då skulle hon byta hand el ställning el ta en paus mm mm Och det känns ju sådär måste jag säga... 13 år och ska redan vara försiktig!!! Jag har ju också ont i olika leder, så även i händerna - men har inga krokiga fingrar! Jag har dessutom Raynauds - vilket jag tror att Sarah också har - för hon är väldigt kall om händerna - och får även vita fingrar! Vill inte att hon ska ha besvär & värk men inte att hon ska behöva skämmas för sina annars så himla fina händer heller!!! :( Vad göra? Nån som känner igen sig?! Mvh En orolig mamma!

Hej! Har inga liknande bekymmer men det låter som att du skulle få mer hjälp än vad du fick av den läkare du besökte. Träffa en annan läkare och be om hjälp. Det finns ju annat man kan göra, sjukgymnaster kan säkert ge mycket tips. Men vore jag du skulle jag som sagt kontakta en annan läkare först. Min reumatism syntes inte på röntgen när jag fick min diagnos och inte heller via blodprov, hon ska inte behöva vänta så länge innan hon får hjälp. Stå på dig och lycka till! Mvh Mikael


Vita fingertoppar, är ginko biloba tar 2-4 månader sen är det borta, förhoppningsvis.Samt att ni båda tar Litomove antinflammatoriskt och smärtlindrande.Ger inga biverkningar.


Ät ginko biloba ska det stå..


Hej! Jag håller med Majk. Gå till en annan läkare för att få en annan bedömning. Min dotter fick sin diagnos när hon var 6 år (hon är 14 idag). Vi hade ett par tuffa år innan läkaren på BVC "ville gå med på " att det var nått som inte stämde och det var i och med att min dotter själv sa att hon hade krokiga fingrar samt att det visade sig att hon inte kunde knyta sin hand fullt ut. Då blev det remiss till barnmottagningen på sjukhuset. Hon tar metotrexate en gång i veckan och typ Ipren vid behov. Dessutom får hon kortisoninjektioner i lederna vid behov. De har fungerat jättebra. Jag tror att de som inte vet om att hon har JIA inte märker något. Hon kan vara med på det mesta. Hon har även varit hos sjukgymnast och arbetsterapeut och fått övningar, både styrke och smidighet. Summa summarum så är hon som vilken annan tjej som helst tack vare den hjälp hon fått och de mediciner hon tar. Jag vet att medicinerna inte fungerar för alla, men man kan inte vänta och se vad som händer. Stå på dig och Lycka till!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons