Forum Reumatism


Forumtråd: Sv: 25 år utan lösning till min onormala trötthet.

Hej jag heter Rasti är 25 år gammal har ett problem som inte blivit löst, varit hos vårdcentralen men dem hittar inte felet så tänkte chansa här. Man ska aldrig ge upp hoppet.Jag tränar och äter relativt nyttigt.Här är en lista med kort beskrivning på mina symptom.
Känner väl att det inte finns en lösning men ni kanske vet vad det kan vara.
Trötthet hur mycket jag än sover. Hamnar i väldigt djup sömn som är svårt att ta sig upp ifrån.Har aldrig energi, som att all energi är borta för både kropp och själ.Nedstämdhet.Svårt att andas via näsan.Försämrat lukt.Tunga andetag ibland som att man inte kan ta ordentliga andetag.ADD diagnos medicineringen hjälper ibland med max dosering(Elvanse vuxen).Dåligt minne.Koncentrationssvårigheter.Får även någon sorts feber/högtblodtryck som gör så att jag måste sova för att få bort det.Raynauds sjukdom blå/lila händer (ej av läkare) egen bedömining. Haft detta även innan medicineringen men förkommer väldigt ofta på.Styrkan försvinner även i händer och kramper kan förekomma.Migräner vid olika tillfällen. När det förekommer så klarar jag inte av ljus eller ljud.Testat astma medicin funkar inte. Har dock inte gjort någon typ av astma prov.Testat mig för sömnapné, hade inte det. Gjort blodprovet/kissprover på vårdcventralen tiotal gånger utan några vidare positiva resultat.
https://www.youtube.com/watch?v=UMxVGv1-Q9c Där kan ni se på hur mina händer ser ut på bättre dagar.
Mvh,
Rasti
 

Hallå du,
jag sitter i en liknande sits med svår trötthet och utmattningskänlsa. Har haft kontakt med psykiatrin i drygt 7 år. Gjorde utredning för ADD och fick diagnosen ADD med svagt högfungerande autistiska(asperger) drag. Precis som du skriver har jag problem med trötthet, sover 18-20 timmar utan mediciner vilket har orsakat stora problem för mig. Jar inte haft orken till att gå klart gymnasiet, klarar knappt av att utföra vanliga vardagssysslor pga trötthet. Att det känns tungt att andas kan vara tecken på ångest, jag har haft panikattacker där jag trott att jag ska dö osv. Har du kollat upp andningen på vc eller någon specialistmottagning? Jag har sekundär form av Raynaud och får känselbortfall och domningar i båda händerna. Har haft Raynaud så länge jag kan minnas men blodcirkulationen blir försämrad av Elvanse (för mig iaf, äter dock en del andra mediciner också) och har märkt att jag får tätare och kraftigare känselbortfall av centralstimulerande. Om du inte redan provat nitroglycerinkräm skulle jag råda dig att be din läkare skriva recept på det, i annat fall finns det tabletter som hjälper men det brukar bara användas i svåra fall. Krämen är blodkärlsvidgande och brukar hjälpa många. Angående min trötthet så har jag efter 4 års väntan fått en tid för narkolepsiutredning nästa månad, vet inte om du har liknande symtom men det tog flera år innan jag började tänka på narkolepsi. Det bästa jag kan säga är att prata med läkaren om dina problem, fundera på om det kan vara kopplat till ångest (testa avslappning?). Ring sjukvården och boka en läkartid, vill inte din läkare lyssna eller ta dig på allvar så försök byta vårdinstans om du kan. Behöver du skriva av dig eller vill prata ställer jag gärna upp :)


Hejsan ! 
En liten tanke som jag får där många av dina symptom stämte in på mig innan jag fick diagnosen för sköldkörtel ( struma ) 
Kanske värt att be läkaren kolla detta med hjälp av blodprov. 
hoppas det löser sig ! :)


Be läkarna kolla upp järnnivån i blodet om dom inte redan gjort de...kan lösa tröttheten i alla fall. Styvfar hade för hög järnnivå och va trött ständigt. Tog tid innan han fick rätt hjälp!


Hallå, blev obehagligt intresserad av denna tråd, någon aktiv ännu? Jag har många av dessa symtomer samt Add, ska testa mig på vc med näringsprover i det närmsta med så tänker om det är något spec jag ska be om? Jätte trött jätte ofta och aldrig någon ork eller go.. Mvh Emil


Hej! Jag kände också igen mig så mycket av det Rasti skrev. Har i princip samma saker och ADD, elvanse eller någon annan medicin hjälper inte mot min trötthet överhuvudtaget. Ska också ta nya blodprover om någon vecka, vilka prover har ni tagit? Har någon blivit hjälpt?

Michaela

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons