Forum Stress och utmattningssyndrom


Vad är det för fel på mig?

Jag tror allvarligt att det är något fel på mig, men jag vet inte vad. Jag är stressad i skolan, går nu i nian så det är snart dags att välja gymnasie.. Vi har väldigt mycket prov m.m. Dehär upplever jag Lite då och då mår jag illa, inte jätte illa, men allt oftare än förut. Jag tror allvarligt att något är fel på mig och googlar alltid fram saker för att hitta.. Ibland står jag bara på golvet, sen försvinner jag, det känns inte som att jag styr mig själv, känns som att hjärnan ramlar ut, marken försvinner och jag får känslor av att jag gjort något jag inte borde ha gjort, även om jag inte gjort något.. Så har det varit några år, men nu de senaste veckorna händer det hela tiden! Ibland flera gånger per dag.. Jag har ont i kroppen och tycker det är jobbigt att göra småsaker som att räcka upp handen eller bara ta på mig jackan, det känns som att stora stenar hänger från mina armar, men sen ibland kan jag skämtknuffa mina vänner och allt är normalt. Jag tänker ofta att jag är ful och tjock, vilket påverkade att jag inte gillar att äta.. Jag äter, men tycke inte om det och tar ofta mindre portioner eller inget alls.. Mina vänner säger att jag struntar i lunchen 4/5 dagar, jag säger 1/5, för så ser jag det. Jag vill förändra mig helt, det känns som att folk alltid tycker jag är jobbig.. Jag svettas ofta, har ofta huvudvärk... Hela tiden tror jag att något är fel, men jag vet inte vad.. Hjälp! /mvh orolig tonåring

det låter som att det är mycket nu!? Har jag rätt? Plus allt som hände med kroppen i din ålder. Du ska definitivt inte gå runt med detta själv. Har du pratat med skolsköterskan eller någon vuxen du litar på och känner förtroende för!?


Kan relatera till mycket av det du upplever, just högstadiet är en väldigt stressig period då man känner att ens val och prestation i skolan kan påverka hela ens framtid samtidigt som man försöker leva upp till vissa sociala normer för att passa in (eller ja, så upplevde jag det)... Svettningarna och huvudvärken beror nog på stress och hormoner, jag får fortfarande de symptomen när jag är riktigt stressad, och just att den känslan av att du tappar kontrollen över dig själv och bara blir ståendes på golvet har börjat komma oftare och oftare kan nog också bero på att du är så stressad som du är, även det har jag själv upplevt det när jag har haft som mest att göra. Men eftersom du fått den känslan sporadiskt under flera år undrar jag om du har fått den just när du känt dig stressad eller om den bara dyker upp? I vilket fall borde du kolla upp det, och dina problem med smärtor i kroppen. Ju snabbare du kollar upp det ju snabbare kan det åtgärdas! Och som mejas säger: det är inte bra att gå runt med detta själv! Att prata med en vuxen man kan känna förtroende för kan hjälpa. Jag själv gick till skolans kurator regelbundet i den åldern, var lite obekväm med tanken att berätta för föräldrarna hur man egentligen mådde, och det var skönt att bara kunna slänga ur sig all ångest man hade inom sig. Rekommenderar starkt att du åtminstone prövar att prata med någon! Och glöm inte att blicka framåt: gymnasiet är en helt annan grej än högstadiet, jag lovar.


Låter som stress och ångest. Maten ska du inte hoppa över.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons