Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.

13-årig flicka på behandlingshem tog sitt liv

Annons

Ett behandlingshem i Småland får nu kritik efter att en 13-årig flicka tagit livet av sig själv. Enligt en granskning som Ekot gjort blev flickan, innan hon begick självmord,&nbspmisshandlad av äldre pojkar på hemmet. Och detta är något som upprör 13-åringens storasyster som är kritisk till att&nbsphennes syster&nbspplacerades på hemmet som ensam flicka bland flera äldre pojkar.
– Jag förstår inte hur man kan sätta en liten flicka på ett sådant hem, med bara killar som har något fel. Man förstår inte hur de kan göra så. Det är sjukt, säger storasystern till Ekot.

En förundersökning inleddes mot pojkarna men lades ner. Trots att det är klarlagt att flickan blivit utsatt för upprepat våld och sexuella övergrepp, har brott inte kunnat styrkas. Enligt åklagaren&nbspberor detta&nbsptill stor del&nbsppå att hon var död och inte kunde förhöras, vilket ledde till att förundersökningen mot pojkarna lades ner. Även i vårdhemmets egna journaler framgår det att hon utsatts för våld&nbspsamt att personalen kände till våldet.&nbspOch det är delvis med anledning av det som&nbspvårdhemmet nu&nbspfår allvarlig kritik av länsstyrelsen i Kalmar. Men på vårdhemmet förnekar man att flickan blivit misshandlad.
– Det vill jag påstå att hon inte blev. Däremot gnabbades det mycket. Men det gjorde alla. Grabbarna mot grabbarna, och vice versa, säger Curt Roos, vårdhemmets verksamhetschef.

Annons
Annons
Annons
Annons

Kommentera denna artikel

I kommentarfältet får du gärna dela med dig av dina egna erfarenheter eller berätta vad du tycker om våra texter. Vi kan däremot inte svara på några medicinska frågor via kommentarsfältet. Alla kommentarer granskas av redaktionen före publicering. Se regler för kommentarer här.

Inga har kommenterat på denna sida ännu


Du har valt bort en eller flera kakor vilket kan påverka viss utökad funktionalitet på siten.