Forum Psykiatri


flera diagnoser

Hej! Jag har nyligen fått reda på min "nya diagnoser", inte haft nån genomgång eller samtal med min nya läkare om detta. Bara fått en kopia på utlåtandet som skickats till FK. Har autism/selektiv mutism/icke organisk psykos/ förstämningssyndrom Har varit inlagd i ca 10 månader, kom ut i början på året efter en några mycket omskakande månader fram och tillbaka från enheten där jag bodde till akutvårdsavdelningen med dropp, slang o mediciner för att "rädda mig". Blir nu behandlad med risperdal consta injektioner, då jag inte klarar av att ta tablettformen av olika anledningar, nu vill min läkare (meddelade per brev) att hon vill sätta in anti depp av något slag och att jag ska ta ställning. Tar Lergigan, Propavan, Imovane vid behov, vilket sällan händer, för jag plågar mig själv istället..... Jag har nu haft två olika överläkare som sagt att det är lättare att höra röster om man har autism, stämmer de? (kommer inte ihåg exakt vad dom sa, men det var så jag uppfattade de) Nån med liknade diagnos som har erfarenhet?

Jag har aldrig hört att Autism skulle ge röster. Däremot kan en del med Autism ha lite livlig fantasi, men röster nej, det är nog extremt ovanligt.


En när vän till mig har autism och vad jag vet har han aldrig hört röster. Livlig fantasi har han dock och dagdrömmer konstant.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons