Forum Psykiatri


Forumtråd: Beroende av allt

Jag har gjort så mycket hemska saker mot dom jag älskar mest. Jag har ljugit och utnyttjat familj och vänner på värsta tänkbara vis och har gjort det under lång tid nu. Jag har inte vågat erkänna för någon mitt beroende eller mående. Jag har målat upp en fasad om mig med lögner om allt från medicinska problem som hittat på att jag har olika sjukdomar som påverkar mitt mående och beteende. Jag har låtsas vara någon annan ibland på nätet av nån anledning, jag har ljugit om vad jag gjort hemma när jag varit ensam tex. Men det värsta jag gjort när jag känt att jag har varit nära på att bli påkommen (fast alla säkert redan visste) är att jag på olika sätt fått dom att tro att det är dom som gör fel mot mig istället för att erkänna mina egna fel. Nu har nästan alla lämnat mig och jag har fortsatt att försöka manipulera dom när jag har varit påtänd och helt väck. Jag har hela tiden tänkt att lögnerna skulle vara mer accepterade eftersom sanningen hade svikit dom jag älskar. Jag har ett psykopat beteende och är beroende av droger och av människorna omkring mig. Jag vill inte komma med några ursäkter eller bortförklaringar om varför det har blivit så här. Jag vill bara att det ska ta slut med allt. Jag vill inte skada fler och jag är så ledsen för allt jag gjort. Jag behöver hjälp med att sluta med drogerna men jag är jätterädd för att behöva åka bort på rehab i flera månader. Jag har låtit det här gå för långt för att jag har varit så feg och självisk. Jag behöver verkligen hjälp för att det ska bli någon förändring. Finns det någon här som varit med om det här förut och lyckats ändra på sitt destruktiva liv? Finns det någon anhörig till någon som är eller har varit som mig? Berätta gärna alla era erfarenheter.

Hej, har inte själv varit med om det men skulle söka hjälp om jag vore du =) Angående drogerna så tycker jag du ska låta bli det helt! Är själv sockerberoende men försöker att inte äta socker alls. Om jag ser en chocklad kaka som någon vill ge bort så säger jag nej fast jag vill ha den. Även om din hjärna säger till dig att du ska dricka droger så måste du säga NEJ till dig själv!

Efter att du slutat att dricka droger så tycker jag du tar kontakt med dina vänner/släkt/föräldrar/syskon och säger förlåt för allt du gjort. Sätt dig ner och förklara för dom varför du gjort som du gjort. Ja, det är super läskigt men det kommer att könnas MYCKET bättre efteråt ???? Hoppas du tar tag i det nu!

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons