Forum Depression och ångest


undrar en sak..

kan man ha fått den depression redan som barn bara att man inte har varit medveten om det förns fler aår senare och trott att den uppkom då? t.ex. i samband med en flytt? kan man ha borderline flera gånger i livet?

okej tack för ditt svar. Ska få en utredning, så får se vad de kommer fram till. kram


borderline är inget man kan få flera gånger utan antingen har man det eller så har man det inte. depression kan man ha som barn men jag hade det inte utan det kom som vuxen. kram


Ja du kan ha haft deppen länge sedan är det ngt senare som gör den mer akut. Borderline har man hela tiden men den kan bli bättre ju äldre man blir i takt med att man mognar. . Men i jobbiga perioder märks den säkert av mer.


Jag tror det är så här. Deppression kan man ha som barn, som väldigt litet barn. som följer med en in i vuxenlivet. Som sedan tonas ner eller försvinner eller byts ut till mer problematiska känslor än innan. Beror på situatiner. Medan bordeline, av vad jag förstått, formas mycket tidigt och vävs in i personligheten tidigt och lyckas bäst botas i lite vuxnare ålder medan depressioner påverkas hur livet ter sig. Vad jag också tror starkt på är att miljöombyte och utbyte av socialt umgänge kan tona ner flera slags symtom vid psykisk sjukdom som borderline tex och även att vissa miljöer och personer kan få symtomen att förstärkas. Så är man känslig och inte mår bra är det kanske en god idé att ifrågasätta sin miljö och umgängeskrets lite oftare. Kram på dig hjärtat. Är ngt med mitt svar oklart så hör gärna av dig så rättar jag till det.

Skriv ett inlägg i diskussionen
Annons
Annons
Annons
Annons